Po chvilce nastane restart pc.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

Po chvilce nastane restart pc.

#1 Příspěvek od robo »

Kamarad ma pc se zakladni deskou MS 7235, os Win XP prof. 4GB ram. Zniceho nic nastane restart pc. Nekdy se stane, ze neskoci ani logo xp a restartuje znova. Zamenil jsem zdroj, pamet jsem dal 2GB a prohodil za druhou dvojku, odmontoval tv kartu ke ktere nebyli naistal. ovladace. PC bylo po instalaci os. Nic nepomohlo. Spustil jsem z cd live Linux. Spadlo to taky. Bios nastaven na default. Vetraky se toci. Zaprasene vetraky ani pc neni. Vir jsem vyloucil. Tak zustala grafarna a zakladni deska. Grafika, bych rekl ze tim to nebude. Pokud os najede v obraze nejsou zadne chybne prvky. I ten opakovany, treba dvakrat po sobe restart, a jeste tam nen ani logo xp, me rozum rika, grafika ne. Muj tip je zakladni deska. Muzete mi poradit je-li muj odhad pravdepodobny. Asi by mi neproslo, kdyz by to delalo i po vymene desky. Cemuz neverim. Dik
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Zakaz (ak sa ti podari tam dostat) vo vlastnostiach systemu na karte spresnenie v polozke spustanie a obnovovanie "automaticke restarty"...V pripade BSODu ti zostane na obrazovke vypis s chybovym kodom.Ten skus hodit do google,uvidis co ti najde,mne to par krat pomohlo...
breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

Dost typická závada pro vadné elyty v pomocných DC/DC měničích na desce. Nevidíš nějaký trochu nafouklý?
PCmaniac99

#4 Příspěvek od PCmaniac99 »

mám stejný názor... elity na desce.. takhle se kamaradovi chovala deska taky došlo to až tak že se PC resetoval pri POSTu... 10 nafouklejch elitů...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Vidim tam tie male elyty okolo CPU - normalne su skryte pod chladicom. Ak su to nejake smejdy, tak budu vsetky nafuknute.
http://img.tomshardware.com/de/2007/03/ ... _f_big.jpg
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

LOL, rnbw, tak úplně přesně na takovém "emesíčku" jsem tyhle kondíky měnil známému - pokud teda oba myslíme těch 11 modrých radiálů nad a vpravo od soklu pro procesor. Byly nafučený jak hrách po 24 hodinách ve vodě... Kupodivu šly jak odsát licnou a následně zcela lehce vyjmout, tak v pohodě zapájet nový - což bych u několikavrstvé desky ke všemu s prokovy nečekal. Předtím deska ani nenajela, ihned následoval reset, po výměně za 105°C verze Low ESR naprosto v pohodě naběhla.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Cust

#7 Příspěvek od Cust »

jojo, včera jsem je vyměňoval kolegovi - sic na jiné desce
robo

#8 Příspěvek od robo »

Taky myslim na elyty. V mistnosti byla na hledani vcelku tma. Tak nevim jak jsou na tom.
Vypnuti restartu, to bych mohl z BSOD neco zjistit. Dik
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Normalne ich mozno ani neuvidis, su skryte pod chladicom CPU, takze ho najprv treba dat dole. Menil som takto elyty na nejakom Asuse, usetrili a dali tam "kvalitu" znacky Elite. Na lepsich typoch dosiek od Asusu su tam elyty s pevnym elektrolytom (tie neodchadzaju) - nastastie som par takych mal, inak by som nezohnal nic, co tam vlezie.
robo

#10 Příspěvek od robo »

A jakou desku, vyrobce. I kdyz to bude vsechno china urcite se mezi nima najde nejaky kvalitnejsi. Nejde mi ani tak o desku kde se pretaktovat kde co :D Hry se na pc nehraji. Spise soft pracujici s grafikou.
Tu starou opravovat nebudu. Zrak uz nic moc, a klepatura v rukach je take poznat.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mourek »

Podívej se jestli není na chladiči s ns cpu nějakej ztvrdlej sajrajt, pak se to blbě chladi a vypíná
robo

#12 Příspěvek od robo »

Zitra jdu resit pc. V pripade ze budou elity v haji, tim padem to nebudu spravovat, tak jsem vybral tuhle desku: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M098000JAK
Nebo doporucite neco lepsiho do 2000Kc. Dik
robo

#13 Příspěvek od robo »

Na chladici byla nejaka stuhla sracka. Odstraneno. Nanesena nova pasta. Elity nejsou vubec zdrave. Maji boulicky. Instalace win xp se nezdarila, pred koncem se pc opet vypnulo. A to jsem dal uplne formatovani disku. Takze to jelo dost dlouho. Ale stejne to padlo. Jdu koupit podvozek.
breta1

#14 Příspěvek od breta1 »

Vymen ty boulicky a mas zase min. 2 roky pokoj.
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Pruser je v tom, ze taketo elyty sa nedaju zohnat.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“