CRT Samsung CK5326W EL.schema.

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hobza

CRT Samsung CK5326W EL.schema.

#1 Příspěvek od hobza »

Tato TV po zapnutí se po různě dlouhé době vypne jako síť.vypinačem.Po proletování všech podezřelých spojů je situace stejná.Elka jsou v napájecí části v pořádku.Po sundání zadního krytu telka běží bez poruchy.Z tohoto důvodu jsem proletoval pod velkou lupou podezřelé spoje na tišťáku-podezření na studeňáky.V otevřeném stavu jsem nahříval
součástky fenem,ale bez úspěchu.Po nandání zadního krytu se situace opakuje-TV vypne.Na desce napájení je označení KS10 a na druhé desce
KC-15.Schema jsem hledal ale nejsem schopen jej nalézti a když tak soubor nejde otevřít.Jestli má někdo schema k této babičce,tak bych byl rád,kdyby mě ho někdo poskytnul.Děkuji předem a přeji hezký den.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pajosek2 »

Máš tam někde mikroskopickou praslinu v plošňáku.Jak nasadíš kryt plošňák se mírně deformuje a začne se projevovat prasklina.Nehledej v pájených spojích,ale na vodivých cestičkách.Musíš plošňák různě nahýbat a zárověň měřit.Celkem drbačka.Pokud je to pravdu jako když vypneš síť.vypínač,tak tam těch cestiček zas tak moc není.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BaluSK »

alebo mas nacaty nejaky SMD rezistor ak su tam pouzite a to ta caka potom pekna drbacka..v tom pripade zistit obvod ktory prestal po pohnuti plosakom pracovat a hladat v jeho vetvach
hobza

#4 Příspěvek od hobza »

Díky za odpovědi,ale přes to bych byl rád,kdyby někdo měl schema.Stačila by napájecí část.
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

hobza píše:Díky za odpovědi,ale přes to bych byl rád,kdyby někdo měl schema.Stačila by napájecí část.

Zdroj je klasika s TDA4601 a nevím co tam řešíš. Velmi podobné schéma je na www.eserviceinfo.com - chassis P88MT.

Killroy
hobza

#6 Příspěvek od hobza »

Kirlloy díky nápomoc, už to mám.To Víte už mám nějaký pátek,takže někdy udělám chybu.Je mě skoro 65 takže mějte s námi ,kteří jsou mě podobní trpělivost.Jinak děkuji-hobza
hobza

#7 Příspěvek od hobza »

Omlouvám se ,ale měl bych ještě dotaz.Mám vadný pozistor,který je v podobném schema napájecí části označen:PTH451C a označení na pozistoru je 14MS
03BB napsal jsem to tak jak to na pozistoru je.
Mám rezistory T 2O5,ale nerad bych udělal s telky časovanou bombu,proto se Vás ptám jestli někdo neví který druh pozistoru je ekvivalent originálu.Já jsem nic kloudného nenalezl.Děkuji a přeji hezký den Hobza
hobza

#8 Příspěvek od hobza »

Našel jsem u prodejců pozistor,který by odpovídal(PTC)-omlouvám se,že jsem otravoval.Hobza
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“