Ahojte,po úspešnom vyriešení nesvietiacich stretávacích svetiel svetiel,mi po pár dňoch pohodového používania vyhodilo skrat a odpálilo poistku,tak som si povedal,vymením a je to ale aj tu to prepálilo.Meral som napätie vstupné je OK ziarovky sú tiež OK.Kontróloval som aj kabeláž a tá je neporušená.Neviem čo by to mohlo byť má niekto nejaký nápad??? prosím,nieje to také podstatne ale malo by to fungovať.
Urob to ako televízni servisáci - miesto poistky daj žiarovku 12V. Ak je v obvode skrat, bude svietiť. Potom použi vlastnú hlavu a skrat určite nájdeš.
synonym píše:Urob to ako televízni servisáci - miesto poistky daj žiarovku 12V. Ak je v obvode skrat, bude svietiť. Potom použi vlastnú hlavu a skrat určite nájdeš.
Fiiiha tak to ma nenapadlo to je perfekne diky moc hned idem na to
No takže som to skúsil z tou žiarovkou a SVIETI čiže SKRAT sakra.Nejaka finta na odhalenie miesta skratu asi nieje co??? nemam naladu celý zväzok odizolovat a po jednom preberat.Keby niečo návrhy prímam stále.A otázka možno aj hlúpa ale skrat by mal byť až sa vypínačom,keď žiarovka svieti až po zapnutí prepínača svetiel.
Re5pekts píše:Ahojte,po úspešnom vyriešení nesvietiacich stretávacích svetiel svetiel,mi po pár dňoch pohodového používania vyhodilo skrat a odpálilo poistku,.........
Hledej chybu tam, kde jsi naposled úspěšně opravil předchozí závadu. Pokud to byla ta oprava pojistkovky tak tam to je pravděpodobné, pokud ne určitě to nebude přímo ve svazku, ale tam, kde někdo něco dělal nebo přímo v konektoru žárovky.
Re5pekts píše:Ahojte,po úspešnom vyriešení nesvietiacich stretávacích svetiel svetiel,mi po pár dňoch pohodového používania vyhodilo skrat a odpálilo poistku,.........
Hledej chybu tam, kde jsi naposled úspěšně opravil předchozí závadu. Pokud to byla ta oprava pojistkovky tak tam to je pravděpodobné, pokud ne určitě to nebude přímo ve svazku, ale tam, kde někdo něco dělal nebo přímo v konektoru žárovky.
No stretavacky som vyriesil v poistkovej skryni,ale fungovalo mi vsetko cca tyzden a zrazu skrat,prve ma napadla poistkovka,ale tam je to OK a u ziaroviek tiez,asi to bude uz iba kabelaž no co narobim ale diks
Mendor píše:Co je to za auto. Stretávacích, myslíš tím potkávací ? každá strana by měla mít svoji pojistku.
Escord XR3i rok 85 jo stretavacie-potkavaci ale ty mam hotove mne nejdu parkovacky akoze tie male ziarovky co svietia ked vypnem motor,tak na tych mam skrat
A tu novou sis, tak na 95%, zřejmě "vyrobil" sám
Honza - kokúň
__________________________ Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Odpojuj postupne konektory od jednotlivych svetel, pripadne jeste od pojistkovky, tak zjistis, jestli je zkrat ve svetlech nebo v kabelech.
Ta zarovka misto pojistky se musi pozit s prikonem vetsim nez soucet W kontrolovanych zarovek.
pepik9 píše:Odpojuj postupne konektory od jednotlivych svetel, pripadne jeste od pojistkovky, tak zjistis, jestli je zkrat ve svetlech nebo v kabelech. Ta zarovka misto pojistky se musi pozit s prikonem vetsim nez soucet W kontrolovanych zarovek.
Bude to asi jedina moznost dnes mam cas tak budem skusat.