Whirlpool AWM 8000 - Bliká kontrolka

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Phate

Whirlpool AWM 8000 - Bliká kontrolka

#1 Příspěvek od Phate »

Ahoj, koukal jsem, že tu celkem úspěšně řešíte problémy s WP technikou. Mám pračku WP AWM 8000. Problém je ten, že když se zapne praní (nebo jakýkoli jiný program) tak se pračka začne napouštět, váží a poté co se má roztočit buben začne blikat kontrolka u zapínání. Všechno tohle se stalo potom co jednou vypadl proud, od té doby nejde žádný program. Nevíte někdo, kde může být chyba? Díky všem.
masar

#2 Příspěvek od masar »

Zřejmě nefunguje spínací prvek (triak nebo jeho obvod) pro motor, a program marně čeká na zvýšení otáček bubnu, proto to blikání.
Nebyl ten výpadek proudu jen u vás doma? :wink:
A nehlásí to žádnou chybu (např. F06) ?
Phate

#3 Příspěvek od Phate »

Díky za odpověď. Nehlásí to žádnou chybu, jen poprvé to zahlásilo nějakou Fkovou (tusím nedostatek vody). Výpadek el. způsobili kluci z čezu co se vrtali venku v rozvodné skříni. Na kolik vyjde taková oprava?
masar

#4 Příspěvek od masar »

Otázka ceny za opravu je těžko zodpověditelná, když nevíme, co je vadné.
Také není jisté, jest-li výpadek proudu zavinil tuhle závadu a jest-li se nejedná jen o náhodnou souvislost.
To blikání trvá do nekonečna, nebo se to pak vypne?
Rozběh motoru je blokován např. i dveřním zámkem, hladinovými spínači a pod. Tohle by se mělo zkontrolovat. Nemám s tím mnoho zkušeností, tak bohužel víc neporadím.
Třeba se ti ještě někdo ozve. :wink:
Phate

#5 Příspěvek od Phate »

Byl bych rád, kdyby se mi ozval kdokoli, kdo by uměl tu závadu diagnostikovat a popř. opravit. Nechce se mi volat technika z whirlpooolu, to radši ty peníze dám nějakému šikulovi, který má rád svojí práci.

Kontakt: 773663874, Praha-západ, Rudná. Díky všem.
Phate

#6 Příspěvek od Phate »

Jinak to blikání trvá pokaždé jinak dlouho, poté se odemknou dveře a dá se nastavit program. Napustí se voda, zváží se prádlo a nic, opět blikání. Občas se stane, že když se na knoflíku nastaví vypnutí a poté se jde na volbu programu tak pračka jakoby "dojede". :(
tatramacek

#7 Příspěvek od tatramacek »

Jak poznáš že pračka prádlo váží ??? U Whirlpolu vážení prádla probíhá tak,že při programu bez předpraní pračka jako předpustí vodu do nádobky na předpírku - asi tak dva litry a tím se prádlo navlhčí a roztočí se buben. Tím,jaký proud musí elektronika dát motoru,aby se roztočil - v závislosti na zátěži tak podle toho pozná,kolik je prádla v pračce. Zajímalo by mne to,esi tento způsob funguje i u této pračky. Ještě se zeptám,jak je pračka stará ? Diks. Pokud se buben neroztočí i při tom vážení tak dle mého názoru by mohlo být špatné tachodynamo,které snímá otáčky motoru a dává tak zpětnou vazbu řídící jednotce... ŘJ nemá data o otáčkách a tak nemůže motor roztočit - případně bych zkontroloval celý motor...
No a když to zapneš,udělá to ty operace - napustění zvážení atd tak po tom rozblikání jak jsi popisoval a opětovném zmáčknutí toho startu to udělá co ?
Nepo

#8 Příspěvek od Nepo »

V příloze je popsaný postup pro test pračky. Ve stroji je třífázový motor a frekvenční měnič. Asi skutečně nezbyde než zavolat servisáka WP, protože je klidně možné, že jsou namršená data v EEPROMce a on má tester a může je obnovit. Ale je možné, že regulace je po smrti.
Jinak ten popsaný princip měření množství prádla je blábol.
Přílohy
AWM8000.pdf
(751.44 KiB) Staženo 327 x
tatramacek

#9 Příspěvek od tatramacek »

Nepo píše:Jinak ten popsaný princip měření množství prádla je blábol.

Takto mi to popisoval servisák přímo Whirlpoolu
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“