Motor do vysavače LG V-KC561HEU
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Motor do vysavače LG V-KC561HEU
Zřejmě mechanicky mi odešel motor ve vysavači LG V-KC561HEU. Nemáte, prosím, někdo zkušenosti s:
1. nákupem nového motoru (kde nakoupit, cena, ...)
2. rozborkou a sborkou motoru?
Myslím si, že odešlo jen ložisko, protože když jsem ho před týdnem promazal, tak chvíli fungoval v pohodě. Taky při nízkých otáčkách jede celkem dobře, ale při vysokých se objeví poměrně velké jiskření u uhlíků. Uhlíky jsem zkontroloval, jsou dost dlouhé a posunují se bez problémů. Tak si myslím, že kdybych vyměnil ložiska, že by to bylo OK.Na boku motoru jsou tyto nápisy:
LG VCA190E02 230V
50Hz 061031-D
Dal bych sem fotku, ale nějak mi ji systém nenačte.
Děkuji za případné rady.
Petr Filipi
- tatramacek
Jinak na rozdělání vysavačového motoru nic není. Musíš postupovat logicky a vše si popisovat - zvlášť pak,jak jsou poskládané turbíny. Já když jsem začínal tak jsem rozdělal motor ze staré ETY nepoznačil jsem si jak jsou turbíny poskládané a hodinu jsem asi dumal nad tím,jak je složit. Nakonec jsem to vzdal a motor zanesl elektroopraváři,který mi to složil xD.-
Jinak novej motor v žádném případě nekupuj - stojí více než nový vysavač nebo více než polovinu ceny nového výrobku
-
petrfilipi
Opravdu bylo v háji ložisko u turbíny, tím pádem byly asi uhlíky "odstřelovány" od rotoru, odtud to jiskření.
Motor jsem sehnal u firmy Multison v Hradci Králové, cena okolo 680 Kč (nevím jestli s DPH nebo bez), to ještě jde.
Přikládám foto motoru, snad to teď půjde. Tak soubor připojit nelze. Hodil jsem do na web:
http://pictures.kvalitne.cz/motor-2_cr.jpg.
Mimochodem - náhodou jsem narazil na motor od Dysonu, je to prakticky to samé.
Petr Filipi