Wifi antena

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
blahojan

Wifi antena

#1 Příspěvek od blahojan »

Dobry den. Viete mi poradit niejaku wifi antenu so sakra dobrym dosahom? Mam router na poschodi a v garazi by som chcel mat net. Book ho chytal so svojou antenou, ale stolne pc s antenou na usb ani nepipne. Diki moc.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

ma ten router vyvod na extermu antenu?
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Spíše jestli má to zařízení k PC na USB možnost připojení externí antény. :wink:
blahojan

#4 Příspěvek od blahojan »

Mam externu antenu, cez ktoru chytam net a dokupil som wifi router, aby to fungovalo bezdrotovo po dome a ped domom, ked som nieco potreboval z netu. Mam maly notas asus eee, ale tam po pade na zem klaklo wifi a nechytam net. Poriesil som antenku, ktoru pichnem do usb, ale chyta velmi slaby signal a net nefacha. Vyzera ako usb kluc a je znacky airlive...
Zmije

#5 Příspěvek od Zmije »

anténu připojovat do usb? To budou mít lidi z čtů radost, jaký balast jim budeš pouštět do vzduchu.
blahojan

#6 Příspěvek od blahojan »

Vsak je to obycajna wifi antenka, ktoru kupis kdekolvek, tak preco.
keemo

#7 Příspěvek od keemo »

Tak si ujasnime pojmy a dojmy-to co mas v tom usb porte nieje antena ale sietova karta.Dalej-pokial nema KONEKTOR na EXTRERNU ANTENU tak za pripojenie externej anteny do tejto sietovky zabudni.A posledne-pokial sa ti v eee poskodila samotna karta (interna) a nie konektor v ktorom je zapichnuta,tak na aukre, alebo na forum.mujeee.cz by sa mozno nasiel niekto kto by kartu z eee predal alebo kupit nejaky notes ktory to ma za sebou ale wifina tam fungovala.Pokial ma ta usb sietovka konektor na externu kartu a ty sa v tom nevyznas tak zobrat do obchodu s pc a dufat ze nenatrafis na nejaku lamu ktora vie o tom co predava velke kulove (lebo aj taki sa najdu,nebudem menovat predajne...)
blahojan

#8 Příspěvek od blahojan »

Tak co vlastne mam, v predajni vraveli, ze je to wifi antena, ktoru napojim do pc a budem moct chytat signal z routera, ako napr. na booku. Mam toto
http://www.airlive.sk/sk/detail/13110/o ... sb#details
PTAZZ
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od PTAZZ »

blahojan píše:Tak co vlastne mam, v predajni vraveli, ze je to wifi antena, ktoru napojim do pc a budem moct chytat signal z routera, ako napr. na booku. Mam toto

Něcvo podobnýho mam taky od EMTECu,stálo mě to asi 300,- je to docela super,ale jen pokud seš obklopen sidnálem,nemá to takovej dosah bohužel.
Kdysi jsem byl strašně namyšlený, ale teď?! Teď už nemám chybu :-D
p32

#10 Příspěvek od p32 »

blahojan píše:Tak co vlastne mam, v predajni vraveli, ze je to wifi antena, ktoru napojim do pc a budem moct chytat signal z routera, ako napr. na booku. Mam toto

Takže když si tam klepneš na TECH.PARAMETRY tak z toho snad pochopíš, že to anténka být nemůže, protože ta nemá WEP, WPA atd.
Je to prostě něco jako je interní wifi karta do PCI, ale je to externí a připojuje se to přes USB port. Má to svou vlastní malou integrovanou anténku a dosah asi 5-10 metrů. Ono to musí taky ještě vysílat a v těch tech. parametrech máš i výkon (malý).
gabel

#11 Příspěvek od gabel »

Mal si radšej kúpiť niečo takéto http://pake-resellerweb.systemb2b.com/p ... D=C0180309
blahojan

#12 Příspěvek od blahojan »

Ok, mozno kupim. Bude to stacit, alebo je nieco silnejsie?
czatlantis

#13 Příspěvek od czatlantis »

no fuj edimax
já jsempro to koupit APčko, přeponut ho do režimu klient a mít to propojený s PC přes ethernet. Tady ty wifi srandy do USB/PCI jsou mi u desktopu nějak proti srsti....
blahojan

#14 Příspěvek od blahojan »

Tahat kable sa mi tiez nechce. Nebolo by lepsie pouzit niejaku kartu do pci napr. ako toto http://pake-resellerweb.systemb2b.com/p ... D=C0180062 . Je to stolne pc, cize veci mam kde napchat, len nech to ma dobry signal. Diki.
gabel

#15 Příspěvek od gabel »

czatlantis píše:no fuj edimax
já jsempro to koupit APčko, přeponut ho do režimu klient a mít to propojený s PC přes ethernet. Tady ty wifi srandy do USB/PCI jsou mi u desktopu nějak proti srsti....

1: Ja som písal "niečo takéto" čiže nemyslel som tým presne edimax.

2: AP v režime klient OK,ale on písal že má notebook,čiže by to bolo nemobilné.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“