Watson FA7040, chassis 11AK19PRO
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Watson FA7040, chassis 11AK19PRO
Už jsem z toho dosti nešťastný.Pokuď máte někdo nějakou radu,předem moc a moc děkuji.
Aby ti ten zvýšený odběr nedělaly třeba vychylovačky.
A podle mých zkušeností by teplota KS-vertikálu neměla přesáhnout 60°C (zatím jsem v žádné telce nenaměřil více - měřím bezdotykovým, laserovým teploměrem).
P.S. - ještě bych tam zkusil dát nový IC (od zaručeného dodavatele) - jestli tam náhodou někdo nedal nějaký ten "chinašmejd"
- Kontaktovat uživatele:
fredis píše:A co C 612 a 632 filtrace napájení vertikálu? Nemáš tam zvlnění na napájení z VN trafa? A neohřívá se ten vertikál od toho tranzistoru?
Kondíky jsem vyměnil i přeztože vypadaly dobré.Když jsem měřil tu teplotu,tak u toho vertikálu lezla více nahoru.Také jsem zkusil sáhnout z druhé strany chladiče přímo naproti IO a bylo cítit,jak teplota leze nahoru.Ještě chci schválně zkusit umístit trand ŘKS na zvlášť chladič,abych měl 100% jistotu.
kokun píše:Píšeš - "obraz v pohodě". Skutečně je lineární a geometrie nanarušena?
Aby ti ten zvýšený odběr nedělaly třeba vychylovačky.
A podle mých zkušeností by teplota KS-vertikálu neměla přesáhnout 60°C (zatím jsem v žádné telce nenaměřil více - měřím bezdotykovým, laserovým teploměrem).
P.S. - ještě bych tam zkusil dát nový IC (od zaručeného dodavatele) - jestli tam náhodou někdo nedal nějaký ten "chinašmejd"
Nějaké narušení linearity a geometrie jsem nezpozoroval,ale přeztovšechno se na to ještě zítra mrknu.Také jsem uvažoval nad vychylovačkama.
Já jsem teplotu měřil multimetrem s dotykovým dvojkovem.
Také jak píšeš o tom IO,to mně také napadlo.Ale když jsem se ptal majitelky,jak dlouho po opravě ta telka hrála,tak mi odpověděla že asi 1,5roku.Ale člověk nikdy neví.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- otakarv
- Kontaktovat uživatele: