a ja bych se s tim rad naucil delat; prvni co me napadlo je si o tom neco precist ale nejsem z toho vubec moudrej - mohli byste mi prosim pomoc zodpovedet nasledujci otazky?
1) chapu multimetr ale nechapu oscilo
- kdyz tim merim zakladni DC napeti tak to ukazuje uplne jiny hodnoty - nechapu proc
je mozny ze to je tim ze k tomu pouzivam adapter 3V (ma byt spravne 9) ze to je tim?
2) jak se ma spravne pouzit sonda
- multimetr meri v obvodu - to chapu - oscilo meri 'signal' ale nevim co si pod tim mam predstavit - sonda se pripoji do obvodu a meri proti zemi ale co je to ta 'zem'? preci pristroj drzim v ruce a se zemi je spojen jenom mym telem
3) co si myslite o tom pps10?
- ted delam s tim prvni pokusy - do budoucna bych to chtel pouzit pri mereni zapojeni s PICem a sledovani jeho zivota - je ten pps10 vhodny na tohle a pokud ne - mel bych se poohlednout po necem jinym?
4) nejake odkazy na spravna fora popripade rady jak elektroniku samostudovat
- mohli byste mi prosim dat odkazy na nejake podle Vas kvalitni cteni obecne o mereni? zatim studuji podle knizek o zakladech elektroniky - jsem samouk a snazim se to probirat od uplnych zakladu - problem ale je ze se casto dostavam do situaci kdy narazim na problem problemu v problemu a docela se ztratim ... premyslel sem o tom ze bych sel jeste dal a zacal opravdu od nejakych stavebnic typu voltik (:) ) - pripadam si sice jako uplnej idiot ale nenapada me nic lepsiho? nejaka rada v tomhle?
diky moc za odpovedi - a prosim moc me nenadavejte - ja vim dost dobre co vim
dik
TCVH