pračka Indesit WS105TX napouští málo vody - vyřešeno
Moderátor: Moderátoři
pračka Indesit WS105TX napouští málo vody - vyřešeno
Při praní se voda napouští , v pračce se převaluje mokré prádlo ale další voda v bubnu není.Nevím kolik by tam mělo být vody ale nějaká by tam snad být měla.Při máchání je to stejné , napustí se pouze tolik vody že prádlo je hodně mokré ale žádná voda navíc v bubnu není .
Zkusil jsem vyměnit hladinový spínač i s hadičkou a plastovou trubkou ale je to stejné.
Náhradní hladinový spínač mám z téměř stejné pračky pouze mladší model a spínač byl nový po výměně servisákem .
Spínače jsou idendtické - 4 kontakty na 1 konektor a 3 plastové stavěcí šroubky .Oba spínače na profouknutí cvakají , hadičky i plastové trubky jsou čisté a průchozí a jsou stejných rozměrů.Momentálně je vpračce vše původní .
Při puštění pračky bez prádla se do pračky napustí cca 5cm vody .
Přišlo mi divné že pračka napouští vodu vždy pouze tryskami nad zásobníkem prášku tak jsem ještě vyndal a vyčistil kontaktolem desku plošného spoje ve spodní části pračky . Byla z obou stran dost zanešená
černým prachem asi z uhlíků .Po vyčištění vypadala deska vizuálně v pořádku.
Poté se pračka začala napouštět i z 1 větší trysky která je až za zásobníkem .
Bohužel při praní i máchání se stále napustí pouze tolik vody že je prádlo mokré ale žádná další voda v bubnu není .Jinak vše funguje tak jak má.
Tato závada se začala projevovat po předchozí výměně čerpadla které
po odčerpání vody čerpalo ještě chvíli na prázdno zbytkovou vodu a dělalo
přitom šílenej rambajs .
Prosím pračekznalé profíky i amatéry kteří mají s tímto nějaké zkušenosti
o radu . Díky
Ještě doplním novou informaci že alespoň při máchání v aviváži se konečně do pračky napustila voda téměř do poloviny dvířek , možná následkem vyčištění desky .
Při praní a prvním máchání po praní se však do pračky napustí výše uvedené množství vody.
Dnes jsem se zrovna pokusil rozebrat jednotku napouštění vody ale přijde mi to nerozebiratelné , povedlo se mi pouze sejmout kryt nad zásobníkem . Zbytek je nalisován takže do trysek a kanálků se nedostanu .Ventily snad fungují správně protože voda vždy stříká těmi tryskami kterými má. Sítko na vstupu do napouštění vizuelně ucpané není
ale dovnitř se nedostanu .
Nevím co určuje množství vody napouštěné do pračky ,ale jestli je to hladinovým spínačem tak by se snad voda, v případě že by bylo něco přicpané ,napustila na určené množství za delší čas .
Krom toho že jsou na tmavším prádle vidět fleky od prášku , je prádlo vyprané hodně mizerně .
PS ale nejdříve vždy pořádně vyčistím přechodku z bubnu na hadičku . Nikdy neodhaduji , že je čistá , i za cenu nového těsnění odmontuji .
Kanálky a trysky jsem protáhl strunou od kytary a namočil do octa ale jsou průchozí a žádný sajrajt jsem nevyplavil .
Voda se zastaví po sepnutí hladinového spínače a to i když přivřu kohout
a napouštění trvá déle.
Při praní i máchání je v bubnu stejné množsví vody (bez prádla) cca 5cm.
Nevím kolik vody ba tam mělo být . Budu muset počkat do konce týdne abych se na to mohl podívat u kamaráda který má mladší model této pračky .
Zjistil jsem že na praní pračka napouští správné množství vody ačkoliv mě to přišlo málo.Na máchání napouštěla víc než napouštěla mě.
Ještě jsem si vyzkoušel teplotu vypouštěné vody po praní a řekl bych
že u kamaráda to vypouštělo o něco málo teplejší vodu .
Tak jsem vyndal topné těleso , vyvařil jsem v octu nános kamene a očistil teplotní čidlo které je u tělesa.
Pak už mi pračka začala napouštět správné množství vody i na máchání
po praní . Ovšem teplota vypouštěné vody po praní mi stále přijde o něco
málo nižší než u té druhé pračky a prádlo bylo vyprané opět mizerně .Teplotu jsem zkoušel jenom rukou při 40°C .
Je možné ,že by bylo těleso načaté a topilo míň a mělo to i vliv na množství napouštěné vody ?
Kromě teplotního čidla u tělesa jsem nenašel žádný termostat .
Vždyť máš na panelu nastavení teploty . A výšku hladiny si můžeš nastavit hladiňákem , jak chceš -šroubovákem uvnitř , alespoň většinou .
- Přílohy
-
Bez názvu.GIF- (25.68 KiB) Staženo 393 x
Pod pojmem termostat jsem si představoval něco co při určité teplotě vypne topení . myslel jsem že by měl být trochu větší než ta placka na ovladači teploty do které se vejde tak plošný spoj .
Rozvrtat hladinový spínač se mi zatím moc nechce , za prvé nevím kterým ze tří šroubků se co šteluje a pak si taky čím dál tím méně myslím
že to bude tím .
Každopádně se snažím popisovat chování pračky a následky každého mého neodborného zásahu tak jak to je , a buď se mi povede s pomocí zdejší ji opravit nebo budu muset koupit novou což bych nerad.
- tatramacek
- tatramacek