Ešte by som skúsil popri tom niekoho poprosiť - moja druhá nokia 6630 stráca signál, pokiaľ je slabší, Hill to voľakde popísal, že by mohla byť chyba v kryštáli či čo, nevie niekto bližšie popísať či je možné niečo také vymeniť doma svojpomocne? V servise som s tým ani nebol, tam povedia takú pálku, že druhá nokia na inzerát bude určite lacnejšia, zaujíma ma to hlavne z bastliarskeho hľadiska, mobilom som sa nikdy nevenoval a zrejme ani nebudem
Nokia 6080 - samovoľné vytáčanie pri hovore - VYRIEŠENÉ
Moderátor: Moderátoři
Nokia 6080 - samovoľné vytáčanie pri hovore - VYRIEŠENÉ
Ešte by som skúsil popri tom niekoho poprosiť - moja druhá nokia 6630 stráca signál, pokiaľ je slabší, Hill to voľakde popísal, že by mohla byť chyba v kryštáli či čo, nevie niekto bližšie popísať či je možné niečo také vymeniť doma svojpomocne? V servise som s tým ani nebol, tam povedia takú pálku, že druhá nokia na inzerát bude určite lacnejšia, zaujíma ma to hlavne z bastliarskeho hľadiska, mobilom som sa nikdy nevenoval a zrejme ani nebudem
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?t=450085
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Ozaj, ešte ma napadlo - na tom zvyšku, kde update sw nepomohlo a bol treba urobiť hw zásah - čo konkrétne bolo treba urobiť? Tiež by som privítal nejaké profesionálnejšie riešenie, ako takúto "prasačinu" čo som urobil
PeteBurns píše:To je jasný znak zblbnutého hardwaru, ktorý detekuje rušivé napätia ako stlačenie tlačidla - celkom nerozumiem, ako môže zmena softwaru toto eliminovať, aby pri napríklad zmene prahových napätí detekovaných hardwarom a úspešnom odstránení tohoto nežiadúceho javu mohla klávesnica aj nadalej korektne fungovať a spoľahlivo detekovať fyzicky stlačené tlačítka
Tak ono ciastocne si si na tuto otazku odpovedal sam tzn. zmena prahovych napäti detekovanych HW , nakolko HW v urcitych verziach FW reagoval na rusenie pocas hovoru tak to nokia riesila SW ale aj napriek tomu sa cca. do 20% telefónov vrátilo po pár týždňoch s tým že sa im to prejavuje nie tak často ako predtým ale predsalen občas a v tomto prípade sa uskutočnila výmena ESD filtra Kb, výmena troch SMD kondenzátorov - nižšia kapacita za vyššiu , tento postup už zaručene zafungoval .
Ono v tomto prípade je samozrejmosť že Nokia by spravila všetko pre to aby aj HW závadu odstránila softwarovo nakoľko tých telefónov sme v servise mali nepreberné množstvo s takýmito závadami a rozhodne sme neboli jediný - a nie je nič výnimočné natom že nejaký výrobca HW sa snaží eliminovať HW závadu BIOSOM / Firmware - už som to zažil pri notebookoch, serveroch, mobiloch ... proste riešenie novým softwarom je jednoduchšie ako HW zásah .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
V reálu se rušení nikdy nevyhnem a SW se s tím musí nějak vyrovnat.
Zákazník, který je ve vztahu ke značce často dost konzervativní, by si stejně vybraný přístroj koupil, i kdyby kvůli tomu stínění byl o jedno dvě eura dražší. Ale ti ostatní zákazníci by se kvůli stejné částce mohli rozhodnout pro jiný mobil...
Hill má pravdu, tiež sa divím, že pri vývoji takého kvanta typov mobilov im zrovna takáto blbosť unikla, na internete je ľudí s týmto problémom kvantum z celého sveta, sa čudujem že to išlo normálne do predaja s takouto chybou
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak problém vidím v rozdílu mezi návrhem, t.j. funkčním vzorkem a výrobou (a teď vidím, že Hill to napsal taky) - někdo někde blbě ušetřil, protože zrovna tohle by mohl být obecně problém všech mobilů a řešení bude nakonec úplně někde jinde. Jak říká kolega ze CB - "jsou to blbci".
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]