Robot vysavač - máte ho někdo?
Moderátor: Moderátoři
Robot vysavač - máte ho někdo?
Něco takového:
http://www.irobot.cz/
http://robzone.cz/cz/?utm_source=adwords&utm_medium=cpc&utm_campaign=robot
Re: Robot vysavač - máte ho někdo?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Miradim píše:...a dokonce i mám sex i když někdy nechci....
Jsou lidé, co si občas skočí na malou či velkou, i když zrovna nechtějí a dokonce přitom nejsou ani na záchodě....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nevím co tě na mém příspěvku tak vadí,ale budiž zmíněný odstavec jsem odstranil.ZdenekHQ píše:Miradim píše:...a dokonce i mám sex i když někdy nechci....
Jsou lidé, co si občas skočí na malou či velkou, i když zrovna nechtějí a dokonce přitom nejsou ani na záchodě....
Oldradio píše:Dával jsem teď na ozáření do muzea v Roztokách pár radioskříněk, napadených červotočem...
Počkej, až ti ozáření červotoči zmutují do dvoumetrových oblud a sežerou tě i se skříňkama.
Zpět k dotazu. Na srazu ze základky se spolužačka se spolužákem rozplývali nad tím, jak skvělý ten vysávací robot je. Když někam jdou, pustí robota do pokoje a když se vrátí, je vyluxováno. Legrační prý je, když se robovysavači vybijou baterky, to začne "pobíhat" kolem pokoje a hledat, kde má nabíječku. Když ji najde, nacouvá na ni prdýlkou a nabije se. Skoro jsem se při tom nadšeném vyprávění styděla, že ještě nemám doma robovysavač.
Oldradio píše:...Jen bych se divil, že by v tom domě po ozáření ionizujícím zářením ještě něco fungovalo. Dával jsem teď na ozáření do muzea v Roztokách pár radioskříněk, napadených červotočem a v jedné truhličce s víkem zůstaly dvě čínské dětské radiostanice. Nefunguje ani jedna, i když, našel jsem je vyhozené, tak je to na pováženou, zda je někdo zničil už předtím, nebo je dorazila až kobaltová komora.
Kobaltová "bomba" s izotopem Co60 je zdrojem dost vysokoenergetického gama záření, které veškeré polovodiče doslova zlikviduje během velmi krátké doby - záleží samozřejmě na intenzitě záření a době expozice, ale myslím, že doba nutná k vyhubení všech hmyzích i mikrobiologických škůdců ve starém dřevu (muzeální exponáty) je i pro likvidaci polovodičů více než dostatečná... Jinak o potřebné energii gama nebo jiných paprsků a částicových proudů by mohl poreferovat Čust, ten to má jako skoro denní chleba...
A kutilmile - nelituju tě
Kombinace psa, plovoucí podlahy (ta je sama o sobě náhražkové svinstvo) a robotického pobíhače se mi jeví dost úchylná. Pobyt v prostředí kde hostitel sleduje jestli mi neodpadává trocha slámy z bot nebo kde nemůžu vyplivnout na zem něco nerozkousatelného by mě deprimoval. Přece jen, z prachu jsi vzešel, v prach se za xx let zas vrátíš, tak trocha prachu průběžně nemůže škodit. Absence špíny vytváří choulostivé alergiky.
Nebavíme se o superčistých prostorech pro nanotechniku, ani o špitálech, ale tam asi neuklízejí robotci z OBI.
S tím Co60 to tak žhavé nebude, nevým ale jak velkou potvoru v Roztokách mají (energie Co60 je něco málo přes 1 MeV) - pokud ti to teda neozařovali týden. Jinak elektroniku mám v místě s dost vysokým dávkovým příkonem a docela mě překvapuje kolik let to tam funguje (energie fotonů 0-25 MeV)....
Jinak na to dřevo je podle mě nejlepší magnetron - prej na 1 m2 stačí 1 kW po dobu 1 hod. To pak člověk vidí jak ty mrchy z toho dřeva utíkají. Teda jen odvážlivec, který si k tomu stoupne při ozařování.