Problem zo zosilnovacom
Moderátor: Moderátoři
Problem zo zosilnovacom
Este by som sa chcel opytat ci je to v poriadku , ked sa mi v prevadzke 2 elektronky EL 84 zohreju na 150 stupnov celzia ? Inak pustil som do toho zosaku stereo signal a a ma to trocha vyraznejsi zvuk. Ta bedna dost prekypuje basmi , to bude asi tym ze som ju dal vacsiu nez bolo treba na ten reproduktor. No ale co , ked som k nemu nemohol zohnat parametre pre vypocet. Tak som zvolil vlastne rozmery. Ale vo winISD som si pre rozne repraky zistoval , ku ktoremu najlepsie sedia tieto rozmery a pasuje to k 100 W repraku 12´Korekcia vsak vie uplne basy potlacit co sa mi lubi. No a pouzil som trafo z FM radia - trieda A. Dal by som do toho trafo pre dvojcinny stupen , ale rozmyslam ci ho doma vyrobit - uvidime co z toho bude , alebo kupit.
Aku mas schemu? Ak mozes posli to.
Ja by som to typol na toto.
Daco sa tam zohreje a zosik sa ti zacne rozkmitavat na vysokej frekvencii nad 20Khz co uz nieje pocut ale vznikne z toho oscilatok a vykone daneho zosilnovaca. Tieto kmity prebudia zosilnovat takze zacne skreslovat. Ak to je v tom skus zapojit za diferenčny zosik ( Budic a invertor konca na A1 a A2 kondik o kapacite okolo 47 - 100pf) Malo by to pomoct. mne to pomohlo.... Ak nie skus hladat s sociloskopom zmenu voci funkcnemu stavu a najdes chybu.