CTV215 - svislý (vertikální) pruh
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
CTV215 - svislý (vertikální) pruh
Když jsem to chtěl dnes zakrytovat,tak jsem šel ještě dostavit ostrost a UG2.Vtom jsem si všimnul toho pásku 14cm od levé strany obrazovky.Je pouze jeden,je doběla ohraničený z levé strany tmavším páskem,zprava o něco světlejším.Je viditelný také v AV režimu.Je stabilní,vyměnil jsem C123-100µF/160V,C150-22µF/250V,toto nezabralo.Nevím,zdali to dělalo i před výněnou a úpravou,neboť jsem to nechtěl samozřejmně nechat puštěné.
Prošel jsem příspěvky,ale tam jsem se k ničemu nedopátral.Jak by jste mi někdo byl ochoten pomoci,budu velmi rád.Předem díky.
Predpokladám, že väzobný kondenzátor v báze BU808DFI je v poriadku.
Odkiaľ berieš +12V? Asi z napájanie pôvodného TDA. Vymeň C142.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Můžete mně někdo popostrčit?Už jsem z toho vedle jak tá jedle.
Předem díky za každou pomocnou radu.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Robosand píše:Nemáš v poriadku budenie riadku.
Robo,měl jsi pravdu s tím buděním řádku.Stále mi to vrtá v hlavě.Přišla mi další telka CTV 202.Ta měla hlavní příčinu závady vydutý C142 pro filtraci napájení TDA8143,tím TVP nabíhala po několika minutách až půlhodině-podle info majitele.Po výměně i C145 vše v pohodě,obraz čistý také v AV stínitko bez pruhů.Zkusil jsem tedy úpravu budění.Po zapnutí svislý pruh na levé straně.
Takže nyní mám 100% jistotu,že se jedná o budění řádku s tou úpravou.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Stále nějaký ten osciloskop hledám,procházím kdeco,ale nemám štěstí,pak se zase minou peníze a tak to jde dokolečka.
Napadlo mně,že bych mohl zkusit napájet z extérního zdroje to budění.Nyní mám na stole věž SONY(blbne načítání CD-ček,je to na 3).Tak až to dodělám,vyzkouším.
Dušane,možná jsi mi rozsvítil,kdo ví.
Jinak klasický osciloskop by se mělo nechat sehnat přes inzerát nebo bazar tak za 1000-1500KČ. Tolik snad můžeš.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem vzal extérní zdroj a pustil do obou odporů extérních +8V,taktéž neúspěšně.
Pesko psal,že neměl s touto úpravou žádné problémy,žádný pruh se mu nezobrazoval.
nebo použij kit, který má dvoučiný konec. V některém vláknu se to probíralo, kdosi to začal dělat s SMD jako přímou náhradu toho brouka.
S tím druhým zapojením přišel masar: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 3&start=15
a Balu SK vytvořil na toto zapojení KIT s SMD součástkami: http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums ... 43_139.jpg Chystám se tuto verzi vyzkoušet,ale rád bych došel k závěru,co vlastně způsobuje ten pruh,když i sám Balu SK píše:
Odskusane X-krat...funguje to bez problemov