Sony KV-21T5K, chassis FE1 - výstup pro sluchátka

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Katy

#1 Příspěvek od Katy »

Dobrý den,obracím se na Vás s prosbou o radu. Mám doma starší televizor Sony KV-21T5K. Televizor hraje dobře a proto neplánuji jeho výměnu za nový. Problém nastal, až když jsem chtěla připojit televizní sluchátka, našla jsem vstup na sluchátka , který vyřadí při zapnutých sluchátkách hlavní reproduktory. Poraďte prosím, nechají se připojit sluchátka ,tak aby se nevyřadily hlavní reproduktory a zvuk šel do reproduktorů a sluchátek , kde se nechá upravovat jeho hlasitost, z důvodu nedoslýchavosti jednoho člena rodiny? Televizor má v zadní části skart a vpřední již zmiňovaný vstup na sluchátka a dva vstupy barvy žluté a černé. :?

Název vlákna byl upraven. Killroy
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Na konektoru sluchátek je vypínací kontak pro vnitřní reproduktor. Propojením správných dvou pinů reproduktor nebude vypínat. Na konektoru scart je nf výstup bez regulace ale s nutností použít zesilovače i pro sluchátka.
..to bude jen ňákej odpůrek
Katy

#3 Příspěvek od Katy »

Děkuji za radu, nejjednoduší se pro mne jeví použití konektoru scart s nf výstupem i když , jak tvrdíte nemá regulaci hlasitosti. Existuje na trhu redukce na scart, na kterou bych mohla připojit standartní džek sluchátek a pokud ano, nechá se regulovat hlasitost s použitím regulátoru zvuku na sluchátkách. :)
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Špatně jsi mě pochopila, ve scartu je pouze linkový NF výstup, nelze ho přímo připojit na sluchátka, pouze přes zesilovač.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“