V prvé řadě chci popřát vše nej v tom Novém roce 2010, hodně zdraví, štěstí a vydařených konstrukcí a oprav.
Přes svátky jsem si sestavil jednoduchý GSM spínač s klasickými součástkami. Vývod z reproduktoru příp. vibračního motorku, nějaká elektronika, výstup. Vše je funkční, ale požaduji, aby při sepnutí výstupu na kterém je trvale log. 1 nebo 0 mi seplo relé a prozvonilo mne to, jako potvrzení správného sepnutí zátěže. Obdoba jednoduchých alarmů. Představa je taková: při zapnutí zařízení relé rozepnuté, při uvedení výstupu do sepnutého stavu čekat cca. 15 sekund než sepne, pak držet relé sepnuté cca. 5 sekund a poté rozepnout. Podotýkám, že toto zařízení chci konstruovat s klasickými součástkami. Tedy bez nějakých mikropočítačů PIC apod. Vím, že by to šlo vyřešit jednoduše použitím jednoho PICu, ale pro jednoduchost jsem se rozhodl pro klasické součástky. Nevíte někdo, jak toto jednoduše provést? Já jsem se upnul na nějaké řešení, ale to by nefungovalo. A teď mne nic už nenapadá. Díky moc za jakoukoliv pomoc.