VCR Philips VR710, přítlačná kladka

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vasekpetr1

VCR Philips VR710, přítlačná kladka

#1 Příspěvek od vasekpetr1 »

Ahoj sháním přítlačnou kladku na toto video, ale nikde jsem neobjevil její číslo. Nemáte prosím někdo manuál s označením, případně odkaz, kde by ji mohli mít? Díky za vše. Petr z Třebíče.
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

Změřit a něco vybrat ze sortimentu AME v Hradci

Killroy
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

To je mechanika FOX se zaváděním "za buben", tam je přítlačná kladka s hřebenem, číslo NEDIS č. 403.40205
http://www.ame.cz/Dily-pro-Audio-a-Vide ... 053000.htm
vasekpetr1

#4 Příspěvek od vasekpetr1 »

Asi to bude tato: http://www.ame.cz/Dily-pro-Audio-a-Vide ... 020700.htm
Jen mě tam zmátlo to umístění pružinky - ve skutečnosti je napnutá na ten umělohmotný šnek, co je uvnitř vysouvacího mechanismu kladky. Díky za pomoc, zkusím objednat.
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

To by ovšem znamenalo, že Nedis má v katalogu mechanik chybu. Podle něj je ve VR710 mechanika FOX (mazací hlava vzadu za bubnem, zavádění pásku zleva, na přítlačnou kladku si sedá kazeta a kladka se podílí na vytažení pásku).
Jestli má přendávání kladky přes pásek vrchem a zavlékání zepředu (kladka nezajíždí do výřezu v kazetě, ale je mimo), pak v tom bývaly mechaniky Panasonic.
vasekpetr1

#6 Příspěvek od vasekpetr1 »

Až budu doma, tak zkusím celou mechaniku nafotit a šoupnu to sem. Snad to dáme dohromady. Ale je to, jak píšeš o paňácech: kladka najede na trn shora.
vasekpetr1

#7 Příspěvek od vasekpetr1 »

Takže zkouším přidat foto mechaniky:
Přílohy
kladka4.jpg
(221.16 KiB) Staženo 168 x
vasekpetr1

#8 Příspěvek od vasekpetr1 »

Ještě jednou:
Přílohy
kladka2.JPG
(201.07 KiB) Staženo 137 x
vasekpetr1

#10 Příspěvek od vasekpetr1 »

Jestli se dobře koukám, tak je to ta samá....
http://www.ame.cz/Dily-pro-Audio-a-Vide ... 020700.htm
Díky za pomoc, v pondělí objednám. Na obrázcích to není moc vidět, ale kladka je na povrch potrhaná, guma se otřením pomocí hadříku s izopropylem odděluje v jemných šupinkách od kladky, prostě nějaký schmeid. Video se dlouho synchronizovalo, pásek cestoval nahoru dolů, než se usadil.
A nevíte, zda se dá sehnat to "molitanové" kolečko, které čistí hlavy? Zůstalo mně tam jen to vnitřní "ozubené" kolo (viz obrázek kladka4.jpg vlevo nahoře). Nebo to tak má být?
Naposledy upravil(a) vasekpetr1 dne 16 led 2010, 13:25, celkem upraveno 3 x.
mi-ro

#11 Příspěvek od mi-ro »

OT-dříve staré dobré klády s ložiskem za 160,-. Dnes? v mechanikách videí plastová hřídel!! s jakýmsi plastovým futrem v kladce. Má to vůli i kyž je to fungl nový a tudíž nenastavitelný!! Taky proč dávat ložisko když je šásko zase z plastu žejo. Kam to spějem. Ale když si někdo koupí sračku za 2 litry tak ať se nediví. 10-20 let starý videa po výměně origo klády, řemenů, vyčištění a seřízení BUDOU ŠLAPAT ZASE 10 LET!! Howg
..to bude jen ňákej odpůrek
keemo

#13 Příspěvek od keemo »

Odporucam to zubkovane na cistenie hlav skusit zlozit alebo aspon liehom vycistit.Robil som kedysi jednoho philipsa a po kazdom loade pasky obraz prec.Trvalo asi 15 minut kym sa mi podarilo hlavu vycistit a obraz sa objavil...Pricina?Zaneseny zubkaty valecek na cistenie hlav...Po vycisteni prestalo blbnut.
vasekpetr1

#14 Příspěvek od vasekpetr1 »

Tak to jsem si zřejmě spletl s nějakou jinou značkou videa a skrz to molitanové kolo plácám nesmysly. Zkusím vyčistit tak, jak píše keemo a uvidím. Ještě jednou díky za trpělivost.
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od durkovic »

u phlipsu mojho švagra takisto takýto ozubený čistiaci valček VOH. u mojho LG plstený skorej penový porovitý valček. asi u každeho inač. u toho philipsu potvrdzujem problemy boli po vyčistení hlavičiek a pri prvom zavedení pasku bol obraz fuč, takže to chcelo vyčistenie aj toho valčeku. zo svojho LG som to vybral ale odložil si to. stare dobre mašiny tie nemali žiaden valček a bol pokoj. :D
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “