Stínění USB kabelu
Moderátor: Moderátoři
Stínění USB kabelu
Když jsem koukal na to jak je udělané profi stínění v kabelu, tak mi přijde, že vůbec není napojené na zemnící pin. Napadlo mě, že by stačilo kabel obalit alobalem a fixovat lepenkou. Může něco takového vůbec pomoct?
Díky za vaše názory.
Napadlo mě přidat tam HUB. Ten by si měl od portu vyžádat napájení navíc, tak by to mohl "prosvítit".
Tedy:
PC----kabel----hub----kabel----zařízení
_ +------ sádrokarton ------+
nebo router s usb
na co to vlastně bude?
Zbytečně drahá sranda. Chci si občas připojit tablet, nebo foťák. Zavřu počítač mimo místnost. Sedět pak budu u (téměř) bezdrátového terminálu. Jen bych měl rád přístup k usb (viz výše).dj_Paul píše:a co použít router s usb? Na co to vlastně bude?
USB je taková divná věc, třeba nainstalovaná tiskárna na tenkým kabelu přestala po 3 měsícich chodit, lépe řečeno chodila ale sekal se.
Určitě, konec přijde do monitoru, tam hub je.rnbw píše:V tom pripade si na stol daj USB hub - jednak kvoli napajaniu a tiez keby si nahodou chcel viac zariadeni pripojit.
Mourek píše:Tenký kabely nebrat
Jak se poznají? Tenhle je tenký? Který je tlustý?
Nestraš. Jakmile to přikreju sádrokartonem, nikdy se k tomu nedostanu. Teda dostanu, ale pak mi to bude jedno (až do toho kopnu , budu čuchat kytičkám ke kořínkům (manž mě zabí)).Mourek píše:USB je taková divná věc, třeba nainstalovaná tiskárna na tenkým kabelu přestala po 3 měsícich chodit, lépe řečeno chodila ale sekal se.
Podle prametrů je přenosová rychlost 12 Mbps. To odpovídá USB 1. Pro myš docela dobrý. Už několik let sháním převod USB 2.0-LAN-USB 2.0. Zatím bohužel vždy limit rychlosti na USB 1.
Když připojím cokoli opravdu USB 2, tak buď nejde vůbec a nebo "Toto zařízení by mohlo pracovat rychleji."
JPS
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Hodně taky záleží na připojených zařízeních. Měl jsem tu levnou flešku, která nešla vůbec při propojení 3m kabelem, jiná na tom běhala v pohodě.
www.sigmaphon.cz