Šum
Moderátor: Moderátoři
Šum
Napadlo mě tedy použít proudové trafíčko a jeho výstup zesílit pomocí OZ. Parametry trafíčka nevím ale při proudu 1mA mám na výstupu "sinus" o velikosti 20mV p-p . Zapojil jsem tedy OZ jako neivertující zesilovač, při poměru rezistorů 680k / 10k je na výstupu napětí o velikosti 2Vp-p. Ovšem nějak zarušené ? Zkoušel jsem zapojit druhý OZ jako sledovač s LCL filtrem mezi výstupem a vstupem jednotlivých OZ ale žádná změna. Nevěděl by někdo jak se toho zbavit ? Pokud je to vůbec možné ?
P.S prvního průběhu si nevšímejte. Na druhém je onen výstup OZ jako zesilovače.
- Přílohy
-
oscilograf.jpg- (174.63 KiB) Staženo 106 x
- Přílohy
-
oscilograf2.jpg- (159.67 KiB) Staženo 92 x
- Přílohy
-
Oscilograf3.jpg- (194.72 KiB) Staženo 99 x
Skay píše:žádný? jeden konec na střed napájení a druhý na vstup OZ
A proč tomu tedy říkáš proudové trafo, když proudové trafo má být (téměř) vyzkratované? Takhle se to chová jako napěťové trafo a kdo ví, jaké má parametry, takže může ovlivňovat měřený obvod a ty kmity můžou být už tam. Potřebuješ galvanické oddělení?
- Přílohy
-
Oscilograf4.jpg- (186.7 KiB) Staženo 91 x
Andrea píše:Skay píše:Myslel jsem, že trafíčko bude pro tento účel nejjlepší. Nenapadlo mě jak jinak měřit proud s galvanickým oddělením.
Proudové trafo bude fajn, ale je to, co jsi použil ty, skutečně proudové trafo? Netušíš jaký má převod, jakou indukčnost, jen se ti to líbí, jak to hezky vypadá.
Takhle jsem nad tím nepřemýšlel. Indukčnost jsem vůbec nebral v potaz při síťové frekvenci. Převod mě ani taky moc netrápí =) nepotřebuju vyloženě měřit výstupní napětí. bude to přivedeno na vstup komparátoru a bude se jen hlídat nastavená mez.