Termostat lednice whirlpool
Moderátor: Moderátoři
Termostat lednice whirlpool
mám dvě stejné ledničky IKEA/Whirlpool. Jedna má únik chladiva do skříně, u druhé blbne termostat.. Tu s únikem neřeším - s tím toho moc nenadělám..
U druhé ledničky termostat sepne, nachladí na cca 4-8 stupňů, vypne a už nezapne.. stačí ovšem bouchnout do ledničky a kompresor sepne..
Vzal jsem termostat z první ledničky a chová se naprosto stejně..
Vzhledem k tomu, že tu mám různé vraky ledniček whirlpool, tak jsem chtěl zkusit i jiné termostaty a abych si mohl ověřit, zda je opravdu vadný termostat, ale samozřejmě rozměrově né zcela pasují. Pokud ovšem vemu jakýkoliv termostat a nezasunu tu "heatpipe" do těla ledničky (blbej přístup), tak s každým termostatem neustále chladí a nevypne se..
Jaká je funkce té trubičky zasunuté v pouzdře ledničky??? Respektive chápu, že převádí teplo/zimu, ale kam a do jaké teploty vede.. Chtěl bych si prostě spínání termostatu ověřit, ale nezasunutý nevypne a k zasunutému se už nedostanu...
Díky za rady..
jetšě jeden dotaz, jaký typ termostau je originální pro lednici IKEA/WH CBI 611 W N
macman
Pokud je vymontovaný termostat (t.j. celý venku), při jaké teplotě má spínat??? Měl jsem ho pár hodin venku (určitě pod nulou) a stále je seplý...
macman
ještě tedy dotaz, proč vymontovaný je sepnutý i při teplotách pod nulou, ale po zamontování cca při teplotě 4.5 stupně vypne (ovšem už nezapne)
je normální, že rezistor mezi vývodem 3 a 4 (pravděpodobně vede k doutnavce) má spálený lak?? oba dva ho mají tak sežehlý, že nerozpoznám jeho hodnotu
a poslední dotaz, k čemu vlastně slouží ta trubička, která vede do těla ledničky.. Proč nespíná podle teploty v chladničce a bere si teplotu odněkud zevnitř..??
Na vysvětlenou pro mé dotazy, tak se snažím nejenom ledničku opravit, ale i pochopit princip funkčnosti, jelikož kolem mne prochází mnoho ledniček a nebylo by od věci tomu taky trochu rozumět..
Díky ještě jednou
macman
fotky složeného posílám...
macman
- Přílohy
-
IMG_0589.JPG- (101.21 KiB) Staženo 310 x
-
IMG_0588.JPG- (154.74 KiB) Staženo 306 x
ALE
i když ho dám naplno, udržuje v lednici teplotu cca 9 stupňů.. Takže jsem ho asi poněkud rozhodil...
nebo ještě mě napadá, může mít vliv hloubka zasunutí kapiláry do tělesa ledničky?? V plastu je zevnitř otvor, kam se kapilára zasouvá, ovšem už nevídím kam doleze a jestli doleze kam má..
ještě bych prosil o vysvětlení proč tam ta kapilára je.. Pokud by termostat "jen" hlídal teplotu v lednici, tak jí přece nemusí mít.. Takže hlídá i jinou teplotu bůhvíkde.. Ta teplota bude asi nižší, jelikož pokud kapiláru nezasunu, termostat nevypne ani při -3 stupních..
macman
Uvnitř lednice je v plastu prostě díra na kapiláru, jak tedy mám ovlivnit místo, kam jí zasunu, když tam není samozřejmě vidět a nedá se k tomu nijak dostat...
macman
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=30344&postdays=0&postorder=asc&start=30