autorádio Ford 1990 schéma
Moderátor: Moderátoři
autorádio Ford 1990 schéma
Další osazení je BF961 na vstupu, TDA1047 v mefce, v RDS je Motorola 955-539, HEF4040BP, HEF4011BP, 2xLM2902N a na konci je TDA2003.
Stupnice byla nahoře v kanálech a dole 88-104MHz, jiné rozsahy rádio nemá.
Skenování a ladění tlačítky funguje, ruční ladění nereaguje. Byl bych rád, kdyby se našel někdo, kdo pomůže s přesným označením modelu případně přímo schémátkem. A, jestli by se někde našel panýlek se stupnicí (jak vidět z fotek, nepřežila barva opláchnutí vodou, zůstaly jen matné stopy v plexi).
Jde o repasi Fiesty do pokud možno originální podoby a ten odplavený oválek s nápisem Ford nad stupnicí tam majiteli vysloveně chybí.
Umíte a můžete někdo vypomoci?
- Přílohy
-
DSC00040.JPG- (95.94 KiB) Staženo 300 x
-
DSC00039.JPG- (95.87 KiB) Staženo 242 x
Ale já bych navrch radši, kdyby na tom všechno fungovalo, protože zatím to vypadá, že FM vysílání vydrží déle, než to auto.
No co: zkusím si zakreslit, jak je to zapojené.
- frantajetel11
Hill píše:nejvíc mu bude chybět to logo Ford na stupnici.
A co nějakou samolepku?
- Přílohy
-
logo.jpg- (11.23 KiB) Staženo 195 x
A ten nápad se mi začíná čím dál, tím víc, líbit. Díky.
Chtěl jsem původně na okénko nanést světlocitlivou negativní emulzi, překopírovat logo a stupnice udělané v počítači, vyleptaná místa naplnit barvou a emulzi po vyschnutí barvy umýt. Jenže vodou ředitelný Grafolit mi před lety došel a to, co jsem dnes koupil v Hradci u Švagerky (to, že je to pozitivní, by nevadilo), se smývá ředidlem. To se nebude ani barvě, ani panýlku líbit: není to plexi, ale polystyren. Čili konec černostříbrných panelů se stupnicemi v okénku.
Takže ta samolepka by tomu mohla prospět, masku se stupnicemi můžu vytisknout a nalepit, nakonec tam třeba dostanu i to logo.
- frantajetel11
Hill píše:to, co jsem dnes koupil v Hradci u Švagerky (to, že je to pozitivní, by nevadilo), se smývá ředidlem.
Pokud by to šlo smýt izopropanolem, tak by to žádnýmu plastu nemělo vadit
Edit: a kdyby opravdu došlo na samolepku, tak bych jí dělal průhlednou, zrcadlově obrácenou a nalepit zezadu na to okýnko (jestli teda jde nějak normálně vyndat)
Edit 21.3.10:
Tak se povedlo. Rádio ladí (stačilo vyčistit tlačítka), panýlek jsem udělal v editoru, vytiskl, vystřihl a sevřel pod sklíčko. Výhodou je, že už mám základ. Pokud se někde objeví, jak vypadal původně (já si pamatuju jen ty dvě stupnice a podle naladěných stanic jsem přibližně umístil kmitočty), můžu udělat věrnější napodobeninu.
- Přílohy
-
panylek_nahled_web.gif- Náhled v GIF 300dpi (předloha pro tisk je v rozlišení 600dpi)
- (8.78 KiB) Staženo 248 x
dosud jsme neodhalili, jak udržet naladěnou stanici v paměti za jízdy, když zrovna zeslábne signál. Rádio zmlkne, začne vyhledávat a nepřestane, dokud se nestiskne tlačítko SE, pak zastaví na první nalezené stanici... Podle mne by se při nestisknutém tlačítku SE nemělo přelaďování vůbec spustit, a to ani při stisknutí knoflíku LADĚNÍ (to je jen mikrospínač, který spustí nabíjení kondenzátoru, to se ukončí obvodem AFC při nalezení stanice a dál už si AFC drží stanici, tedy mělo by).
Pamatujete někdo, jak tu u těchto rádií mělo fungovat, případně znáte model Grundig se stejným zapojením střev?