Čištění mobilů ultrazvukem

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
krutor

Čištění mobilů ultrazvukem

#1 Příspěvek od krutor »

Zdravim.
Už jsem se ptal na jednom foru. Podařilo se mi za velice slušný peníz sehnat ultrazvukovou čističku. Mám dva starší telefony, co byly vyprány v pračce, takže to můžu vyzkoušet. Izopropanol mám také. Měl bych pár otázek pro ty, co už něco takového dělali:
1) Jak dlouho by se cca měla deska mobilu v ultrazvuku čistit?
2) Jakým způsobem a jak dlouho by se měla potom deska sušit? (v čističce bude samozřejmě izopropanol a ne voda)
3) Lze potom použitý izopropanol použít opakovaně?
4) Do čističku budu dávat jen holou desku, můžu tam dát i další komponenty z mobilu, např. displej, bude-li také nějak zněčištěn/upatlán?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Jen jednu věc, není dobrý do ultrazvukový vany dávat hořlavý tekutiny.
Já jsem to dělal tak, že jsem do zavařovačky dal benzín, do něj čištěnou součástku a celou zavřenou zavařovačku jsem ponořil do vody v čističce.
Sice to trochu ztratí na účinnosti, ale nehrozí, že se mi udělá nad lázní hezká výbušná mlha :twisted:
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Display do čističky nesmí! mezi vrstvy folie pod LCD se dostane tekutina která způsobí "mapy" na ploše. Jen velmi těžo se dostává ven a fleky zůstávají.
..to bude jen ňákej odpůrek
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od GeorgeB »

Nepoškodí toto čištění VF část? Pokud vím, tak tam jsou rezonátory, ale nevím jestli jsou hermeticky uzavřeny.
Atlan

#5 Příspěvek od Atlan »

a neprejavi sa ten ultrazvuk na suciastkac hrespektive spojoch.... opadaju suciastky...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“