Sony Trinitron - svislý pruh

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kubajs28

Sony Trinitron - svislý pruh

#1 Příspěvek od Kubajs28 »

Ahoj všem !!
Moc bych prosil o radu s následujícím problémem:
Mám CRT televizi Sony. Přístroj normálně funguje, jen v levé části obrazu je trvale viditelný svislý pás složený ze čtyř úzkých a jednoho širšího světlého proužku. Přidávám i foto obrazu (pás jde akorát přes tu paní vlevo..) Závada je trvalá, během provozu se nijak nemění. Obraz je jinak velice pěkný. Jsem lehce pokročilý elektronik.. a velice nerad se zbavuji jakékoli elektroniky :D Poradil by mi někdo s touto závadou.?? Předem moc díky.!!
Přílohy
DSC01399k.jpg
(234.73 KiB) Staženo 181 x
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Filtrace napájecího napětí, soustředil bych se hlavně na výstup napětí pro řádkový stupeň. Raději bych ale na Tvém místě volil cestu značkového nebo alespoň seriózního servisu - je toho tam mnohem víc, co se dá neodbornou prací pomrvit.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kokun

Re: Sony Trinitron - svislý pruh

#3 Příspěvek od kokun »

Kubajs28 píše:.... Jsem lehce pokročilý elektronik.. a velice nerad se zbavuji jakékoli elektroniky :D ....

Ani pokročilého elektronika (byť nováčka na tomto fóru) neomlouvá to, že si ani pořádně nepřečte PRAVIDLA: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=32062
Kdybys je četl, tak bys neopomněl uvést alespoň to nejzákladnější - totiž model tvé telky - hned v zadání :cry:
Nebo myslíš, že Sony Trinitron je ten model? Tos napsal pouze systémový typ tvé obrazovky :cry: :cry: :cry:

Doplň chybějící, ať lze dohledat sch. a ať se tu dá korektně komunikovat (o konkrétních součástkách v tvé telce) :roll:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“