Prepínanie V-A metrov - Doriešené

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jandu

Prepínanie V-A metrov - Doriešené

#1 Příspěvek od jandu »

Dvojitý regulovaný stab. zdroj je osadený dvomi meradlami /rovnakého druhu - 150uA/. V súčasnom stave umožňuje meranie jedným meradlom U jeden alebo druhý kanál a druhým meradlom I jeden alebo druhý kanál. Nie je možné merať napätia /prúdy/ oboch kanálov naraz.
Napadlo ma - prerobiť meranie tak, aby bolo možné merať kombinácie:
-Ua/Ub
-Ia/Ib
-Ua/Ia
-Ub/Ib
Kanály majú spoločnú zem, a samostatné regulované jednotky, pričom prúd sa sníma ako úbytok napätia na 0.2ohm v kladnej vetve toho-ktorého kanála.

Ide to spraviť pomocou tých štyroch Isostatov?
Přílohy
zdroj 2-kanál.jpg
(110.86 KiB) Staženo 120 x
Naposledy upravil(a) jandu dne 14 dub 2010, 17:02, celkem upraveno 1 x.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Andrea

#2 Příspěvek od Andrea »

Ide.
jandu

#3 Příspěvek od jandu »

Mno ... aká otázka, taká odpoveď.

Tak ešte raz:

prepínať V a A metre na oba kanály to ide pomocou dvoch dvojpolohových prepínačov. Pomocou druhej dvojice idú prepínať rozsahy. Ako usporiadať prepínanie na danej konštrukcii, aby to nevyzeralo ako päsť na oko a tiež bez zásahu do mechanickej konštrukcie?

Napadlo ma riešenie, že horné dva prepínače budú kanál A s prepínaním V/A a kanál B s rovnakým prepínaním. Ale to prepínanie rozsahov v druhej skupine prepínačov vyzerá trocha od ruky /A-meter 2/6amp. a V-meter 10/30V. O zapojenie kontaktov mi nejde, to mi je jasné. Ide mi o Váš názor na rozloženie funkcií.
Naposledy upravil(a) jandu dne 14 dub 2010, 17:04, celkem upraveno 1 x.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Andrea

#4 Příspěvek od Andrea »

Tak beru zpět, protože vůbec nechápu, co chceš vlastně přepínat. :oops:
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“