Domácí telefon 4 FP 110 060

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vasekpetr1

Domácí telefon 4 FP 110 060

#1 Příspěvek od vasekpetr1 »

Nazdar přátelé, nemáte někdo zkušenost s tímto telefonem? Je možné ho použít pro výměnu starého telefonu v klasickém paneláku s třiceti nájemníky? Původní typ je zřejmě (nevím to jistě, je to u syna) 4 FP 110 36 se zabudovaným bzučákem, tento nový bzučák nemá, tón zřejmě vytváří vložka telefonu. Na desce plošného spoje je zapojen i tyristor, ten ve starém telefonu není použit. Jedná se mi o to, jestli ty telefony můžu prohodit nebo je potřeba něco upravit? Díky za rady
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Kde byl bzučák , musí zůstat . U některých typů jsou i v inovované verzi místa na plošňáku , kam bzučák přijde . Platí za stavu , kdy zůstane napájení postaru .
vasekpetr1

#3 Příspěvek od vasekpetr1 »

Místo pro bzučák tam na tišťáku je, přikládám ofocené schéma, ale mám za to, že když přije na pin č:4 střídavina z tlačítka zvonku, tak se otevře tranzistor, pustí napětí na sluchátko a přes koncáky SA1 a SA2 se uzavře obvod na mínus (pin č:3) a sluchátko zadrnčí. Kdybych tam přidal bzučák, tak bych asi měl vyhodit ven ten tranzistor, co? Napájení samozřejmě zůstává tak, jak bylo u satarého telefonu.
Přílohy
telefon 4FP110 60.JPG
(44.35 KiB) Staženo 329 x
Naposledy upravil(a) vasekpetr1 dne 16 dub 2010, 18:53, celkem upraveno 1 x.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Zmíníl jsem jen nepominutelný fakt , že se musí přemontovat bzučák . Bral jsem za pochopitelné , že se celé překope dle minulosti , zvláště , lze-li položit oba typy vedle sebe .
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“