Octavia I - přidání DO k centrálu

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
koblih69

Octavia I - přidání DO k centrálu

#1 Příspěvek od koblih69 »

Ahoj, snažil jsem se hledat jak po netu tak na těchto stránkách, ale bohužel zatím bez výsledku.

Kolegyně má Octavii I s centrálem, chtěla k němu přidat DO. Koupila si univerzální DO a požádala mě o připojení. Problém je následující - Ve dveřích je možné připojit zamykací a odemykací impulsy. Tedy stačí spojit s kostrou příslušný drát. Ale le jednotka DO negeneruje impulsy, ale trvale sepne jeden nebo druhý výstup na zem.

Mimo těch spínaných zemí jsou tam také stejnou logikou spínané + - opět ne impuls ale trvale až do přepnutí do opačného stavu s + 12 V na příslušném drátu.

Máte prosím někdo nápad jak to jednoduše zapojit? Tedy převést trvalý stav na jeden impuls ( negativní )?

Nechci vymýšlet žádné složitosti. Vhodný DO se dá koupit za pár peněz ...

Moc děkuju
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Vyhledej si MKO , ale na otevírání bych běžné DO nepoužíval , často u nich dochází k chybovému signálu . Při využití jen pro zamčení , měl jsem též , tento stav nevadí .
miromatus

#3 Příspěvek od miromatus »

zdravím , čo je zač to univerzálne DO, aký typ? nedá sa to /podla manuálu/ nastaviť prepojkami vo vnútri RJ DO ?
jave

#4 Příspěvek od jave »

Z jakeho roku je ta octavie?? Vyfot mi palubku. Nebo napis zda je tam ta starsi nebo novejsi.
Radu dá ti každý dobrý přítel, ale málo který dá ti mouky pytel !!!
dalik

#5 Příspěvek od dalik »

U Octavie se to řešilo napojením přímo na ten řídící drát, buď to šlo přímo (povel zamknout) nebo přes odpor 180 ohm (odemknout).
Líp už bylo.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“