Univerzální sklíčidlo DREMEL

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jandu

Univerzální sklíčidlo DREMEL

#1 Příspěvek od jandu »

Mám toto http://www.dremeleurope.com/dremelocs-c ... rod_id=215 malé sklúčidlo, ale medzi osku motora a sklúčidlo je potrebný ešte nejaký mechanizmus - na ovládanie/vysúvanie upínacích jazykov. Nemá niekto takéto náradie a neurobil by fotky z toho, ako je to vyhotovené?

Vidí sa mi, že by to malo byť z dvoch kusov - jeden na osku motora z tŕňom na vysúvanie jazykov a druhý na vlastné sklúčidlo s vonkajším závitom M7x1 s vnútorným otvorom D5mm. Ale ako tie dva diely na seba nadväzujú, mi nie je známe. Mám určitý návrh, ale rád by som videl originál.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
ok1hga

Re: Univerzální sklíčidlo DREMEL

#2 Příspěvek od ok1hga »

vdyť je to tak jednoduché . . . . .

našroubováním na trn se stahují čelisti . . . . .

podívej se tady:
http://ok1hga.nagano.cz/archiv/sklicidlo/P4307222.JPG

http://ok1hga.nagano.cz/archiv/sklicidlo/P4307223.JPG

http://ok1hga.nagano.cz/archiv/sklicidlo/P4307224.JPG
jandu

#3 Příspěvek od jandu »

To moje sklúčidlo je trocha inšie. Vnútorný závit M7x1mm a tŕň-trubka o D5mm a d3,5. Tu by tá súčasť mala byť s vonkajším záv. M7 a vnútorným otvorom D5, cez ktorý by mala tyčka z druhého dielu vysúvať "tŕň" v strede sklúčidla, čím dôjde k zovretiu čelustí. No a práve tá druhá časť na vysúvanie je potom na hriadeli motorčeka a na jeho prevedenie som zvedavý. Konkrétne - či má vonkajší, alebo vnútorný závit.
Přílohy
sklučidlo.JPG
(126.74 KiB) Staženo 133 x
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Vogon

#4 Příspěvek od Vogon »

Ja tam mam normální podložku.
Jestli si dobře pamatuju tak M6-4, nebo něco kolem.
jandu

#5 Příspěvek od jandu »

Predstavujem si to nejak takto:

Ľavá časť našrubovaná na sklúčidlo a pravá nasadená na osku. Medzi dvomi kusmy bude "závitové" spojenie, otázka je, na ktorej bude vonkajší a na ktorom vnútorný závit.
Přílohy
Image2.jpg
(31.99 KiB) Staženo 128 x
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

ok1hga píše:vdyť je to tak jednoduché . . . . .

Takto som to napoprvé urobil. Ibaže týmto spôsobom ide využiť upínanie iba asi v 2/5 rozsahu, teda asi 0-2 mm, čo je jednak nedostatočné a pri tom väčšom priemere sklúčidlo "drží" iba na 1/3 závitu!, čo už je nedostatočné. preto si myslím, že to musí byť z dvoch kusov, kde závitový spoj medzi jedným a druhým kusom dovolí "chod" tyčky na vysúvanie čelustí v rozsahu 0-5 mm. Asi taký chod je totiž potrebný na rozsah upínania 0-3,2 mm.
jandu

#7 Příspěvek od jandu »

ok1hga píše:vdyť je to tak jednoduché . . . . .

Máš pravdu - je to ako si napísal. Pozrel som sa na to podrobnejšie a zistil som, že mi sústružník namiesto M7x0,7 urobil závit M7x1, čím to nejde doskrutkovať a čeluste sa nevysunú na doraz, resp. na modifikovanom kuse zase nejde použiť vrták väčšieho priemeru. Dôvod - nedá sa využiť celá dráha závitu.

Dolámať ruky takému sústružníkovi - zdôrazňoval som mu aby urobil jemný závit so stúpaním 0,7 mm, ale ...... no čo na to povedať?
Přílohy
prvý medzikus.jpg
(69.07 KiB) Staženo 113 x
druhý medzikus.jpg
(65.91 KiB) Staženo 122 x
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

To víš , M7x1 je norma , řeže rychle očkem , tu x0,7 by musel řezat nožem a pasovat , nemá-li kalibr ....
jandu

#9 Příspěvek od jandu »

urobil som si muster z dreva na odskúšanie a bude to OK! Dnes som dokončil výkres v AutoCAD-e a dávam to vyrobiť.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“