MB90598G prog
Moderátor: Moderátoři
MB90598G prog
chtěl bych se pustit do progu těchto obvodů. Programátory jsem si již vybral.
Mám dvě otázky:
1. Dají se přepisovat obsahy MCU komplet i s Flashí, neb ose musí použít vždy nový?
2. Jak se napojím na procík když ho budu programovat v obvodu? Musím napojit odpory a Xtal? Nebo stačí jen BKGD, Gnd, Reset a Vdd.
Díky.
Predpokladam ze vies, ze 912 je 16bitak a 908 je 8bit.
Takze rada HC08 je prevazne s programovou pamatou flash, to oznacuje ta 9 v nazve 908, dalsie dve pismena urcuje klon - vybavenie periferiami (AB, AP, JK, AZ..) a posledne je velkost pamati. To iste plati i pre HC12. Spolocne maju este prenositelnost konu z HC08 na HC12 a dobru podporu v Roznove p.R. To je asi vsetko, dalej su uz znacne odlisne.
908 programujes rozhranim MON08, co je seriove rozhranie po jednom drate, pri privedeni 9V na IRQ, schema prevodnika na comport je trivialna.
912 nema jednoduchy monitor, potrebuje bgm debug. V sucasnosti asi nejlacnejsie najdes na demodoske od freescale u farnela, cca 40E.
Ja mam na 12ky este od EBV usb multilink.
Co sa tyka programovania v aplikacii, tak na to prave su tieto (MON08 a bdm) rozhrania urcene.
A za další jaký sw používáš na prog? Jako prog jsem si vybral progy na tyto MCU od MTAplus. Tak jen řeším jak to připojím, protože jsem včera poslal dotaz a nikdo mi ještě neodpověděl. Tak abych nečekal nějak moc dlouho.
Díky moc.
Ta HC12, tam by to malo ist podobne, tu som sle programoval len v CodWA. a tam stacilo kliknut na Load a blizsie som to neskumal.
To ides pripajat na solo procik alebo mas nejaku RJ?
Nebude jednoduchsie oslovit zastupcu znacky?
PS: Zajimave by bolo napisat sw pristrojovky od gruntu. Odhad - tak 1000h ladenia sw.