Pixma 2000
Moderátor: Moderátoři
Pixma 2000
Crifodo píše:pixmu mám, ale zatím nepřetekla, u HP 1220c jsem to řešil tak, že jsem ji položil nabok do vany, otevřel a proplachoval sprchovou hadicí horkou vodou asi 10 minut.
Mourek: je to SW záležitost nikoliv skutečné naplnění nějakého tanku.
Pohledej na googlovi: "waste ink tank reset" je toho plnej internet.
Většinou stačí vyškrábat ty krápníky špachtlí nebo něčím a servisní stanici nastříkat mýdlovou vodou, která zabrání ztuhnutí inkoustu a zároveň maže kluzný plochy.
Ty tiskárny jsou v podstatě vyrobený tak, že jim ty úsady nijak zvlášť nevadí.
Mourek píše:Hlasí naplněnou odpadní nádobku...
a tímhle:
Mourek píše:Ono to vypadá tak , že když tam ta hlava zajede tak vyjede zadělaná a upatlaná. ...
není žádná příčinná souvislost.
Původní dotaz byl na full waste ink což je výhradně SW záležitost a rozhodně není nutné tiskárnu rozdělávat, vytírat hajzlpapírem ani čistit či nedejbože něco vylívat.
Pokud jsou na hlavě úsady zbytků inkoustu ani tak není nutno tiskárnu rozdělávat.
Ale jak říkám, dělej jak myslíš.
Odpadní nádoba je pouze symbol, nikoliv popis, či snad název skutečné nádoby. Je to tzv. "kurvítko" které po naplnění počítadla vyvolá hlášení "full waste ink" a přinutí zákazníka navštívit servis.
Kolik má to počitadlo bajtů, bitů, galonů či pint nebo žejdlíků nevím. Výrobce se nezmiňuje.
A jenom tak mimochodem, je to kus filcu, tentokrát skutečně ssavého, který je uložen většinou v základně tiskárny a rozhodně se nedoporučuje ho čistit, prát, dezinfikovat nebo snad ždímat. Při této manipulaci většinou ztratí schopnost sát inkoust. Vodu saje dál ale inkoust již méně.