Konica Minolta PagePro 1300W

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Konica Minolta PagePro 1300W

#1 Příspěvek od otakarv »

Ahoj všem přítomným.Mám takový problém:Sehnal jsem si tuto laserovou tiskárnu ale bez toneru.Před koupi toneru jsem ji byl vyzkoušet,zda není vadný fotoválec.Po vložení tonerové kazety a následné vytisknutí stránky se jevilo vše celkem v pořádku.Tisk byl slušný,akorát přez stránku bylo několik "šmouh".A to co jsem následně vykonal,tak si myslím,že jsem ten fotoválec pravděpodobně do***vil.Já totiž vzal vatu namočenou v izopropylalkoholu a ten válec s tím očistil.Druhý den mi došla kazeta s tonerem,tak jsem ji vložil do tiskárny a zkusil tisk.Tisk skoro žádný(na první stránce ve spodní polovině něco bylo,další stránky ubohost sama :roll: ).Jak mi radil prodejce,před vložením protřepat,vloženo správně,několikrát překontrolováno.
Kdo máte s tím své zkušenosti a víte poradit,tak bych vás poprosil o vaše názory.Předem všem děkuji.
Tu je první list(ten ještě ujde,další nejdou číst).
Přílohy
Obraz053.jpg
Dokument 2
(51.94 KiB) Staženo 124 x
Obraz052.jpg
Dokument 1
(56.97 KiB) Staženo 116 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

No asi budes potrebovat ten valec. Tusim to nejake firmy akoze repasuju. Inak je to asi jedna z najhorsich laserovych tlaciarni...
Vogon

#3 Příspěvek od Vogon »

Šikovnej. :-)
Ale na druhou stranu se mi nezdá, že opatlání toho válce alkoholem by mělo nějak významně poškodit selenovou vrstvu. Já ty válce běžne ometám štětcem a drhnu ubrouskama bez známek poškození.
Zrovna zkouším matlat na nějaký válec v toneru ipu a tiskne to pořád stejně.
Možná bys mohl zkusit vytisknout třeba padesát stran po sobě. Ona ta ipa je docela vodivá a třeba ještě pořádně nevyschla.
Z těch fotek co jsi sem dal se nedá nic poznat.

edit: pokud jsi ji čistil, protože jsi měl dojem že je na ní příliš mnoho černých skvrn, tak je to nejspíše známka vadné stěrky. A pokud je stěrka v řit i je tam stejně tak i ten válec bez ohledu na tvé zákroky.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Mám 1400ku . Taky jsem válec umyl . Dělala mi tečky při tisku . Co se dalo setřít bylo dobré , na co jsem musel přitlačit , tam to šlo až na základ . Po sestavení také zkraje nebylo dobré-rovnoměrné krytí . Nyní jede . Na nenáročné aplikace používám dále . Až dojde toner pojede SD .
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

Právě na tom válci byly místami nalepené skvrny(možmá toner,nebo něco jiného)a také šmouhy nesetřeného toneru.Ty skvrny jsem musel celkem větším tlakem čistit až pustily.Takže také počítám s tím,že válec má své odsloužené.Ještě dneska to zkusím odzkoušet v jiné funkční tiskárně u známého,ale moc si nedělám iluze.
Ty fotky jsem dělal mobilem a jsou opravdu nanic.Nyní jsem zkusil při denním světle,ale asi také nic moc.
Zatím díky za reakce na můj dotaz,večer snad budu vědět výsledek té zkoušky v druhé tiskárně.
Přílohy
Obraz054.jpg
(49.39 KiB) Staženo 121 x
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Najvacsi pruser tychto smejdov je prave ten valec. V ostatnych tlaciarnach sa meni spolu s tonerom, tu samostatne "aby sa setrilo". Samotny toner bez valca vsak stoji viac ako u inych vyrobcov s valcom a ten valec viac ako dva tonery nevydrzi...
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Ještě k tomu firma "šetří" a kupujeme recyklo ...
Vogon

#8 Příspěvek od Vogon »

když se ta recyklace udělá správně, tak nelze nic namítat. Problém je ten, že šetří i ty recyklační firmy a recyklace v jejich podání je: dosypeme toner za dvacku a prodáme toner za litr a budeme se tvářit že je jako novej.
A ten levnej prach, kilo za tři stovky, se prodává ohobluje zbytky stěrky, zničí válec a nalepí se na fixační folii.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Amen
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od otakarv »

Tak mi svitla maličká náděj,že tiskový válec nebude kaput.Byl jsem dnes s válcem i tonerem u prodejce co mi jej prodal.Byl zaneprázdněn,ale jal se mi to odzkoušet na stejné tiskárně.Tvrdil,že toner včera zkoušel a tisklo to OK.Vsunul můj toner do jeho válce a odzkoušel,byl sám zaražený jak zle to tiskne.Potom to zkoušel zase na mém válci,tisk to samé.Když mi toner včera prodával,tak odstřihoval zavařený obal a přitom tvrdil,že jej odzkoušel.Je pravda,že není problém ten plast znovu svařit.Toner je na 6 000 stran a on se mně mimo jiné zeptal,zda jsem jej neminul :roll: .Já vytisknul max.20 stran a nechal toho.Tak jsem zvědav,jak to dopadne,už jsem se těšil že budu tisknout(nutně potřebuji)a zatím je někde háček. :cry:
MartasBrno

#11 Příspěvek od MartasBrno »

Pěkný večer pánové.
Jsem bastlíř, ne servisák, prosím nekamenujte mne.

Dostal jsem tiskárnu Konica - Minolta Magicolor 2400W. Má závadu, že blbě zafixuje toner. Jedou všechny barvy, akorát stránka vyjede s částečně opadaným tonerem. Další část se dá setřík prstem nebo ubrouskem. Nějaká vrstva tam zůstane a je zapečená dobře, ale výsledek je prostě tristní. Mašina pochází z firmy, kde ji asi dost používali na grafiku, fotky a podobně... Jen domýšlím, nevím...

Čili nějak zapéká a zapékací výbojka pod krytem svítí, to jde škvírama vidět. Ale neumím posoudit stav ostaních částí. Je tam nějaká přenosová folie, vypadá mírně jetě, ošoupaně, ale pochybuju že by to vadilo. Má černou barvu. nešahám na ni. Přejel jsem ji ubrouskem a nic se na něj nechytlo. Válce tonerů i přenosový válec vypadají čistě a zdravě.

Co s tím?

Dočetl jsem se, že vada zapékání se hledá buď v halogence (pokud to je halogenka, vypadá to tak...) anebo v nějakém teplotním čidle či co. No ale jak říkám, od učňáku uplynulo hodně vody a ikdyž mne spotřebka bavila, nejsem si jist diagnozou.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Prenosova folia bude OK, ale co zapekacia? Neviem presne, ako to vyzera u tejto tlaciarne.
MartasBrno

#13 Příspěvek od MartasBrno »

Tak jsem na to kouknul, v podstatě jsem jen sundal boční kryty a zapnul tiskárnu a vytisknul pár obrázků na zkoušku, abych se podíval jak to pracuje a kde je přesně ta lampa umístěná. Než jsem si to prohlíd, pohýbal jsem s konektorama na jednom bezpečnostním spínači a světe div se, obrázků z toho vylezlo už několik a všechny jsou krásně vzorové :lol: .
Tak rychlou opravu jsme nečekal :) .
Jen mne trochu hryže, co když je něco opravdu špatně a střílí si to ze mne.. No, uvidíme. Omlouvám se za pravděpobobně planý poplach.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od otakarv »

No podle všeho jsi to s největší pravděpodobností opravil.Tiskárny sice neopravuji ale konektoty mnohdy dovedou vytvořit "hezké" poruchy :wink: .
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“