IBM ThinkPad 760E - Nefunguje Klávesnice

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MartinSvozil

IBM ThinkPad 760E - Nefunguje Klávesnice

#1 Příspěvek od MartinSvozil »

Do rukou se mi dostal starý notebook IBM ThinkPad 760E a mám s ním problém v tom že mu nefunguje klávesnice. Po zapnutí se objeví nápis IBM ThinkPad, pak něco o RAM a dál logo Windows 98, hned potom naběhne "Scan Disk" který dojede do 94% a pak vyskočí tabulka: viz. foto 2. Tabulku nejde nijak zavřít protože notebook nereaguje na žádný stisk kláves a trackpoint taky nepomáhá, poněvadž na obrazovce není kurzor. Napadá někoho čím by to mohlo být? Budu rád za každou radu, děkuji.
ObrázekObrázek
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Vypni, stlac a drz F1 a zapni. Stale drz F1 stlacene - ci sa dostanes do BIOSu. Ale vidim to na HW zavadu, takze to asi nepojde.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Připoj k němu na USB externí myš i klábosnici - třeba se umoudří. Jinak bych to viděl na přerušený plochý vodič mezi origo klábosnicí a mámoprknem nebo na závadu v komunikačním rozhraní. Pokud to s těmi externě napojenými perifériemi bude fungovat, lze ho dál úspěšně používat jako náhražku desk-topu včetně možnosti připojení externího monitoru s větší úhlopříčkou, pokud bys ho ale chtěl používat dál v původním určení = přenosnost, výměně minimálně kabelu klábosnice se nevyhneš. S tím přichází na pořad dne sehnatelnost, cena...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Duvsan

#4 Příspěvek od Duvsan »

Až na to, že tu USB asi bude k ničomu. Má to PS/2?
MartinSvozil

#5 Příspěvek od MartinSvozil »

rnwb: Držení F1 nepomáhá - stále stejná situace.

EKKAR: USB tento notebook nemá, na zadní straně jsou nějaké konektory, zřejmě COM, LPT, VGA a nějaké dva které ani neznám a dál je ze strany konektor PS/2, u kterého je ale obrázek myši a klávesnice do něj připojená též nefunguje. Jinak, že by byl přerušený kabel mezi klávesnicí a notebookem se mi nezdá protože na klávesnici se ještě nachází malý LCD displej který ale funguje i když se mi ale zdá, že to co ukazuje asi také není v pořádku:
ObrázekObrázek
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze na pripojenie klavesnice do toho portu treba IBM redukciu, ktora ten PS/2 port "rozdvoji".
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Jo, je to možné, já jednoho ThinkPada měl jako služebního a ten USB měl - dokonce snad 3 porty, tak jsem to prostě napsal. Bohužel už si nepamatuju číslo typu. Ale byl to šrot, odešel během půl roku - a já kvůli tomu přišel o spoustu dat...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MartinSvozil

#8 Příspěvek od MartinSvozil »

Tak, dneska jsem rozebral klávesnici a ve spodní části u reprodukorů jsem našel různé ploché kabely připojené do konektorů, všechny jsem tedy rozpojil, vyčistil a zase spojil, zkontroloval jestli nejsou kabely někde narušené a zase jsem to smontoval dohromady. Výsledek je takový, že malé LCD na klávesnici už ukazuje správně co má - to jest stav akumulátorů v % a HDD ikonku. Bohužel klávesnice pořád nefunguje, takže už opravdu nevím kde by mohla být chyba. Vypadá to že asi si budu muset sehnat někde celou klávesnici jinou, což bude asi velký problém. A co se týče připojení externí klávesnice, tak tu rozdvojku od IBM na PS/2 samozřejmě nemám a sehnat půjde asi těžko ale pokusím se. Kdyby měl ještě někdo nějaké rady, budu rád :)
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ta rozdvojka sa da urobit aj doma, na webe je niekde zapojenie.

Divne mi je, ze ta klavesnica nefunguje cela. Ak su prerusene niektore spoje, tak spravidla nefunguju len urcite skupiny klaves. Da sa to potom rozobrat a opravit vodivym lakom - akurat to chce trochu sikovnosti a vela casu.
Standa99

#10 Příspěvek od Standa99 »

Ja mam od IBM male NET PC (IBM 8363) a k nemu jsem koupil tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 a funguje to.
Ale primarne asi stejne bude chtit, aby jela ta vnitrni klavesnice.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Ten notebook NEMA USB!
MartinSvozil

#12 Příspěvek od MartinSvozil »

Také mi to přijde divné, bohužel se mi nedaří rozebrat klávesnici celou abych se podíval jak je připojený ten plochý kabel do ní, je to totiž nějaké zalisované či co, nechtěl bych to poškodit.
Standa99: No jo, jenže USB je mi k ničemu, když ho ten notebook nemá. - Edit: rnwb byl rychlejší :D
rnbw

#13 Příspěvek od rnbw »

Rozobrat sa to da, len treba vediet ako. Vacsinou treba vybrat vsetky klavesy... Plochy kabel je sucastou folie, ktora tvori kontakty klavesnice.

BTW. Ake je oznacenie na klavesnici? Niekde mam klavesnicu zo 755CDV, tak ci to nie je rovnake. Nieco je na nej zle, ale v principe funguje.
Standa99

#14 Příspěvek od Standa99 »

Jo to jsem prehlidl. Resili se tu rozdvojky na klavesnici a mys, tak jsem prispel (blbe).
Naposledy upravil(a) Standa99 dne 07 čer 2010, 19:54, celkem upraveno 1 x.
MartinSvozil

#15 Příspěvek od MartinSvozil »

Označení...no nevím kde to přesně zjistit, zevnitř je nějaký štítek s čárovým kódem a nápis: Model KFRBFB, snad to pomůže.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“