bezdratova sluchatka,vysílač a příjímač schéma.

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jaccobito

bezdratova sluchatka,vysílač a příjímač schéma.

#1 Příspěvek od jaccobito »

Zdravím,Mám v plánu si postavit bezdrátová sluchátka.Dost často hledám s detektorem kovů a siglály se vzdy dají lépe odhadnout za pomocí plných sluchátek a hlavně vás v terénu nikdo neslyší.Boužel v terénu se drát hrožne plete ,motá se do větví apod.Hledál jsem na nternetu a našel jsem většinou jen bezdátový mikrofon-štenice.Ale ty jsem me nezdáli vhodné protože signál jde z detektoru z koncového stupně zesilovače a tudíž bude na dalko vyšši urovni než signál z mikrofonu a to by nemuselo dělat dobře.Další věc je že bych chtěl neco pokud možno řízene krystalem.aby to nebylo nachyne na stabilitu.což je v terenu obtížné zaručit.Dosah stačí pár metrů(5) a signál by měl být mono.Pokud možno něco menších rozměrů abych to vtěsnal do krabičky od sirek(aspon ten vysílač)Klidně to zbastlím i smd kdyby bylo potřeba.Napájení kdyby bylo možné realizovat knoflíkovími bateriemi u vysílače. Celou konstrukci bych videl jako co nejmenši krabicku s vstupem jack a napajenou knoflikovou bat-vysílač.Příjimač by se snad vešel do vetších plných sluchátek a jako baterii bych pouzil nejakou li-pol ze stare nokie.kterou bych v telefonu nabil.Kdyby jste nekdo meli nejaké schéma nebo rady rád je uvítam.Jinak konstrukce by mela byt co nejjednodušší sem amater.zvuk by mel byt kvalitní.
breta1

#2 Příspěvek od breta1 »

Např.
Jako vysílač třeba toto
http://audio.itek.cz/prislusenstvi-fm-t ... r-TuneCast
a jako přijímač za 50 kaček malý FM přijímač z tržnice na dvě mikrotužky
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nebo tohle : http://www.alevnejsi.cz/Tx2-Bluetooth-s ... 10189.html

a klasickej Bluetooth "krám" do ucha.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“