TESLA Festival
Moderátor: Moderátoři
TESLA Festival
na Aukru jsem koupil Teslu Festival. Oprava byla celkem snadná, spálené anodové odpory a nějaké asfaltové kondenzátory bylo třeba vyměnit. Nakonec zůstal jeden problém. Lankový náhon zlobí, prokluzuje, občas sklouzne s ladící hřídelky do prostoru ke kolečku, na kterém je namotané lanko ukazatele přepínače vlnových rozsahů. Snažil jsem se lanko více předpružit, ale to vydrží jen krátký čas. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji.
1. Cívky nebo spíše "transormátorky" oscilátoru mezi přepínači P3 a P4 mají poměr 1:1 a jsou tedy vinutí záměnné nebo ne ?
Bude to fungovat, i pokud bych otočil u některé z cívek smysl vinutí ?
2.Neměl by někdo výkres zapojení té pertinaxové desky s cívkami?
Zatím mi to kmitá jen na jednom krátkovlnném rozsahu a vypadá to, že některé cívky budu muset vyměnit celé, protože do nich zřejmě hryzla myš...
to Houmr: Nejsou ty destičky v slaďovacím předpisu v některým Kottkovi, odhaduju dvojce?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Když tak zkus kontaktovat pana Jeníčka, je s ním docela řeč, tak by mohl pomoci.
- elektrosvit
- elektrosvit
- elektrosvit
Zachovala se kompletní. Taktéž červeně nalakované síťové i výstupní trafo, určitě ještě i mezifrekvenční filtry, knoflíky a nějaká další drobotina.
Jeden 721A jsem likvidoval, protože měl bohužel úplně rozflákanou skříň, ale netknutý vnitřek.
Servisní sešit k 721A bych měl mít také.
Tou záměnnou jsem myslel, zda-li oscilátor bude kmitat, pokud u jednoho z vinutí prohodím konce. (Pokud oba, je jasné, že by se nemělo stát nic).
Jestli dokážu zachránit všechny cívky si netroufnu odhadnout, pak případné nastoupí nějaký dárce orgánů. Leží mi tam jeden adept - Klasik, ze kterého by, předpokládám, šly ty středo a dlouhovlnné při trošce dobré vůle vzít.
Děkuji za nabídku, zkusím si nejdříve poradit sám, pokud by to nevedlo k uspokojivému cíli, pak bych o tu desku případně projevil zájem.