Philips 29PT532, MD1.2E zelenání černé v obrazu, zpětné běhy
Moderátor: Moderátoři
Philips 29PT532, MD1.2E zelenání černé v obrazu, zpětné běhy
Uvítám radu či typ na opravu. Jsem el.technik, ale postrádám i prosté schéma a v tomto případě i zkušenosti. Díky
Schéma CRT desky jsem po delším hledání na netu získal. Provedl jsem záměnu koncových tranzistorů, beze změny. Měřil jsem napětí na nich po zapnutí a v případě zezelenání černé , ale žádnou nesrovnalost jsem neobjevil. ( pouze jemný posun všech trysek)
Ještě jednou zdůrazňuji - při běžné scéně je obraz naprosto v pořádku- pouze při tmavé scéně nedojde k uzavření zelené trysky a místo černé je temně zelený s patrnými běhy. ( Pozorovatelné dobře při přepnutí na AV bez signálu) Teď , když mám schéma, mohu již snadněji použít osciloskop ke srovnání.
Vzhledem k tomu , že to zezelenání nastupuje řekl bych rychleji (po zapnutí) a zdá se mi , že je stále výraznější ( pozoruji to již asi půl roku - ale stále výrazněji) tak to typuji na loučící se obrazovku.
Připadá mi to sice netypické - při běžné scéně je obraz perfektní a ostrý, snese jas i kontrast ,ale je možné , že automatika už si s tím v té tmavé scéně neumí poradit. Zkusím to navrhované snížení Ug2. Díky za radu !
Televize je 12 let stará - tak se možná skutečně loučí...
Vzhledem k tomu , že to zezelenání nastupuje řekl bych rychleji (po zapnutí) a zdá se mi , že je stále výraznější ( pozoruji to již asi půl roku - ale stále výrazněji) tak to typuji na loučící se obrazovku.
Připadá mi to sice netypické - při běžné scéně je obraz perfektní a ostrý, snese jas i kontrast ,ale je možné , že automatika už si s tím v té tmavé scéně neumí poradit. Zkusím to navrhované snížení Ug2. Díky za radu !
Televize je 12 let stará - tak se možná skutečně loučí...
Regulační trimr šel až neuvěřitelně lehce - stačilo se jen šroubovákem takřka dotknout a napětí bylo hned asi o 10V nižší a obraz se podstatně zlepšil . Původní Ug2 bylo 260V a konečné nastavení jsem udělal na 240 V.
Obraz je opět jak na nové televizi - naprosto ostrý, gradační a plná černá ! Ještě jednou Onkyo díky - Bertx2