PC NTB baterka
Moderátor: Moderátoři
PC NTB baterka
PS: Asi by stacilo jednou za mesic jet na baterku vybit a znovu jet na sit ?
Je to dostacujici ! Nebo baterku nabyt a vyndat ji na 2. mesice a pak
ji zas nabit na 100% a znovu vyndat.
Vic asi pro to asi neudelame jak vydim. Stejnak to ma automaticky nabijeni v NTB, kdyz se nabije na 100%.,tak se prestane nabijeni tak by nemelo tedy se nic nicit. Ani nevim kolik cyklu nabijeni maji tyto baterky 1000 x ?
- czatlantis
- Artaban001
Buď potřebuješ novou, kup ji, nebo nech zrepasovat, pokud ji nepotřebuješ, zavčas ji prodej a pak, až ji budeš potřebovat, kup čerstvou, jinat to nemá cenu
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
czatlantis: v noťasu se "přehřívá" každá, protože Li-IONky nesnášejí vysoké teploty při skladování (na dobře chlazeném NTB má baterka cca 30°C u špatně chlazeného víc)
Artaban001: záleží na konkrétním kusu, já a ségra máme stejný typ baterie, já SANYO, ona PANASONIC, já 2 roky, ona 3 roky, oba máme cca stejně cyklů, moje je totálně v prdeli a její jako nová.
- czatlantis
Jinak prý se likviduje liionka do 2let ikdyž leží ve skříni. To není zas tak pravda, protože k noťasu mám druhou baterku starou už 3 roky a ta má asi 90% kapacity. A používaná je jen hodně občas.
Tak schválně co umožňuje. Jedno IBM mám před sebou a dokonce jedno z nej řad. Umožňuje nastavení sepnutí a vypnutí nabíjení. Takže mám nastaveno nabíjení od 85% do 98% ... Ale nic víc nastavit nejdeAmarokCZ píše:rezis: no tak Acer a Aušus to asi nemají, ale IBM-ko to umožňuje.
- Přílohy
-
T43p.JPG- (65.9 KiB) Staženo 110 x
AmarokCZ píše:rezis: no tak Acer a Aušus to asi nemají, ale IBM-ko to umožňuje.
czatlantis: v noťasu se "přehřívá" každá, protože Li-IONky nesnášejí vysoké teploty při skladování (na dobře chlazeném NTB má baterka cca 30°C u špatně chlazeného víc)
Artaban001: záleží na konkrétním kusu, já a ségra máme stejný typ baterie, já SANYO, ona PANASONIC, já 2 roky, ona 3 roky, oba máme cca stejně cyklů, moje je totálně v prdeli a její jako nová.
Nastavování napětí na článek je blbost, to jsi vyčetl z kolika NB ? Z těch dvou, co máte doma ? Jinak v noťasu se nepřehřívá žádná baterka, to si pleteš s přehříváním CPU a grafiky. A v noťasu vydrží baterky normálně 3-5 roků bez problémů. Pokud jsou problémové, tak odejdou už po roce.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
p32: to že o tom nevíš ještě neznamená, že je to blbost. Co se týče přehřívání, tak si nic nepletu, přečti si třeba to co píše czatlantis - to je jasný důkaz přehřívání baterky (nebo se ti 60°C zdá málo a považuješ to za normální ?).
Davidus: znám borce se stejným problémem, asi je to nekvalitní série
- czatlantis
p32 píše:Jinak v noťasu se nepřehřívá žádná baterka, to si pleteš s přehříváním CPU a grafiky. .
Jasně, su 🤐 a pletu si baterku s CPU
Samozřejmě že myslím baterku, která se nezahřeje sama, ale díky špatné konstrukci (umístěná moc blízko teplých částí ntb) se tak zahřeje od CPU a grafiky, že ju to likviduje. Tohle má krásně udělanej jeden noťas, co mám doma....