Jakou TV LCD 26" - LED nebo klasiku, LG nebo Samsung?

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Jakou TV LCD 26" - LED nebo klasiku, LG nebo Samsung?

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Dobrý den, pánové.
Prosím o radu ohledně výběru té nej televize, podmínkou je rozměr 26", protože TV bude umístněna na boku lednice (nesmějte se, jinak to nejde). TV budu sledovat z cca 3,5 metru a vedle TV bude okno, takže vyšší kontrast by byl asi vhodný.
Vybral jsem celkem 3 typy, 1x klasické podsvícení a 2x LED:
1. Samsung LE26C450 - klasika - cca 8.500 Kč
2. Samsung UE26C4000 - LED - cca 12.000 Kč
3. LG 26LE3300 - LED - cca 12.000 Kč
Dále potřebuji přehrávat filmy z USB flash (HDD) - ale to by neměl být problém u žádného z vybraných typů. Chtěl jsem i nahrávat, ale tuto funkci mají jen vyšší typy.
Taky jsem si myslel, že bych si koupil jen monitor s A/V vstupem, protože signál budu mít stejně ze satelitu a D/A tuner vůbec nepotřebuji, ale cena 26" monitoru je stejná jako cena celé TV.

Máte někdo zkušenosti s porovnáním LED a NELED technologie? Vyplatí se jít do LED? Zajímá mě takové to domácí porovnání, protože v obchodě mi samozřejmě řeknou, že LED je lepší (když je dražší).
Pokud bych se rozhodl pro LED , jsou Samsung a LG nějak kvalitativně podobné?
Jak je to s I/O konektory - mohu je zastrčit do TV a pak zadělat krytkou? Podle mě třeba Scart konektor musí zvyšovat hloubku TV. Ale to bych snad vyřešil zahnutými cinch konektory. TV budu muset totiž umístnit na mnou konstruovaný držák, protože s ní budu chtít otáčet o 90° (ve vnitřním rohu). Takže držák bude muset být výsuvný a otočný ve dvou bodech. Možná nějaký takový držák někdo vyrábí, ale jak jsem koukal, tak ceny těch lepších držáků jsou okolo 50% ceny TV, a to jim za to nedám ani náhodou.
Nemáte někdo k takovéto TV zapojený externí HDD s připojením na ethernet (z PC bych po LAN do HDD nahrával filmy a na TV bych je přes USB sledoval)? Půjde to? Podpora USB zařízení s vlastními řadiči totiž v TV není úplně 100%.

Děkuji za Vaše rady a příspěvky.
Petr Filipi
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Normálně každému doporučuju Plazmu, ale ty se nedělají menší než 37". Nešlo by to LCD namontovat do toho kouta úhlopříčně???

Rozhodně bych zvolil LED podsvícení, u těch je šance na delší životnost a opravitelnost oproti CFL.
Scart kabely do pravého úhlu bych také potřeboval, aby nezvyšovaly hloubku TV o víc než jeden cm. Ale ještě jsem žádný takový neviděl, natož aby to byl Bandridge.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AmarokCZ »

Habesan: u těch LED to podle mě u té šance na vyšší životnost skončí. Nevím co je na tom pravda, ale hodněkrát jsem už slyšel, že LED LCD-čka mají mizivou životnost kvůli špatně chlazeným LEDkám, naproti tomu CCFL snáší teplo dobře a životnost je víceméně pevně daná, kdežto životnost u LED je těžko odhadnutelná.
Jinak LED má rozhodně lepší obraz, ale jak je to s životností přesně nevím.
kozoka

#4 Příspěvek od kozoka »

přesně tak omyl :( LED TV je ještě horšé co se týká poruchovosti oproti CCFL. Sice je napájení přimo ze zdroje malim něpěti. Ale kvalita těch diod je mizerná. takže počitejte s tím že za 3 roky ahoj televizko :lol:

Radší bych tam dal klasickou telku
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Habesan »

A mýlím se taky v tom, že je jednodušší (=vůbec proveditelné) vyměnit ty LED než CFL ???
kozoka

#6 Příspěvek od kozoka »

vyměnit se dá ten pás ale bude to stejná drbárna jako CCFL trubici.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“