Sansui AU-217II, Pervitinový smrad :)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hafan

Sansui AU-217II, Pervitinový smrad :)

#1 Příspěvek od Hafan »

Ahoj,
nevím jestli se s tím setkáváte, ale u starších přístrojů je cítit takovej smrádek, kterej se dá srovnat se smradem týpků co šňupou a nebo vařej perník 8-)
Kdo takovýho týpka potkal asi ví :)
Můj Sansui ani nešňupe a ani v něm nemají trpajzlíci varnu, ale když ho zapnu a zahřeje se, tak mám strach, že mi druhej den naskáče do bytu krz okna URNA a budou hledat "nádobíčko" 8O
Nepodařilo se mi najít zdroj smradu, tuší někdo z vás odkud se ten smrad bere a jak se ho zbavit. Je to v podstatě jedinej důvod proč ho nepoužívám, protože to dokáže během půl hodiny prosmradit celej byt :(
Díky za rady
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

Jak to působí na psychiku?
Hafan

#3 Příspěvek od Hafan »

Cust píše:Jak to působí na psychiku?

Nijak zvlášť ... Koks je lepší, ale blbě se shání :D U nás v uhelnym skladu maj jenom brikety :D
sadaz

#4 Příspěvek od sadaz »

nevim teda jak smrděj típci co šňupou, ale podobnej "problem" jsem měl taky se svym vintage soňákem. Vyměňoval jsem konce a strávil s ním delší dobu, když jsem přišel bezprostředně po tom k přítelkyni, divil jsem se, jak si rychle všimla, že s mým příchodem do místnosti přišel jakejsi mystickej odér. Mě to nepřišlo. zanedlouho jsme zjistili, že původce toho smradu jsou střeva zesilovače Sony :) osobně mi ten smrad ani nevadí, pro mě je to prostě smrad elektroniky :) ale pokud ti ten tvuj zesilovač zamoří celej byt, možná je to trochu moc:)
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

taky jsem měl problémy se starým videem siemens, dostal jsem ho jako nepotřebné, bylo po opravě v servisu, ale těch 800Kč, co za to kolega vysolil se dalo využít účelněji.Trochu víc topil konec se zdrojem, přidal jsem chladič a je pokoj.Bohužel podobný problém mám teď s CD Philips, zatím nevyřešen.Moc nehřeje, ale když jsem sundal kryt, abych vyčistil laser, tak jsem málem omdlel.
orhore

#6 Příspěvek od orhore »

Ten vámi zmiňovaný smrad vylézá z plošného spoje. Na svědomí to mají některé výkonové součástky kde zbytkové teplo přehřívá plošné spoje. Dělal mi to Technics RS-B965. Některé větší trandy neměly chladiče (ani nemohly mít) a pěkně přehřívaly spoje.
Ten smrádek se mi strašně líbil a hledal jsem dokonce nějakou chemikálii která by to napodobila. Pak jsem zjistil, že i u nás se prodává podobně "smradlavý" cuprextit. Stačilo nahřát a už to bylo cítit :)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“