Technics SA-AX710 nejde zapnout + otazky
Moderátor: Moderátoři
Technics SA-AX710 nejde zapnout + otazky
Testoval jsem diody, zdají se být v pořádku. Kondíky jsem netestoval. Tranzistor Q 752 je v pořádku. Tranzistot Q 751 (ovladač relátka) bohužel neumím změřit. Nevím co s těmi rezistory uvnitř. myslím si, že je špatný, páč mezi C a E jsem naměřil ubytek tuším kolem 0,5 V, což by urcite být nemělo.
Jak se tedy prosím zjistuje závada u tranzistoru ve společném pouzdru s rezistory?
Druhý dotaz, jak je technicky možné, že má trafo najednou skoro dvakrat větší napětí?
Nevidíte prosím někdo zkušenější v zaojení botu, kterou já nevidím? Osobně si myslím, že jde o vadný tranzistor Q751 , ale trochu mě mate to vysoké sekundární napětí pomocného trafa. Díky moc za odpovědi!
- Přílohy
-
technics.JPG- (88.2 KiB) Staženo 194 x
A kutilmile - nelituju tě
je nejaká možnost sehnat náhradní procesor?
jinak, když to vezmu obecně, je možnost, že by takovouhle náhlou zarputilou nečinnost mohlo způsobit něco jiného? mam totiž jeste jeden zesilovač yamaha ax-570 a ten dělá to samé.. vždycky jsem se spíš soustředil na všemožné tranzistůrky coby potencionální nečinné "spínače".. nemůže mit v nečinnosti mého techicse prsty to chybějící napětí 4,6 V na jednom z pinu co vede z desky pomocného zdroje?
A kutilmile - nelituju tě
Jinak zkusím projít jeste jednou cesty od pomocného zdroje k CPU , třebas natrefím na nějakou botu..
jinak jsem se chtel jeste zeptat, jak že se zkoušejí tranzistory, které mají ve svém pouzdře také rezistory? bud to pomocí klasického diodového testu nejde (multimetr ukazuje tuším jakoby závěrný směr "diody v tranzistoru" v obou směrech) s tím si nevím rady.. nevíte někdo jakna to? oni jsou totiž po cestě přesně tyhle tranzistory a ty bohužel neumím změřit