Pračka Samsung F1015J - neodstřeďuje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
skala79

Pračka Samsung F1015J - neodstřeďuje

#1 Příspěvek od skala79 »

Dobrý den, přestala mi ždímat pračka s tím, že mi normálně vypere, vypustí vodu a během poslední fáze ždímání vrátí chybovou hlášku E4 - špatně vyvážené prádlo. Během máchání odstředí v pohodě.

Čerpadlo je OK, filtr čistý, hadice nezlomená. Uhlíky na motoru jsou dobré. Pračka mi vyhodí chybovou hlášku o nevyváženosti i při vypojeném topném tělese (jeden z tipů z této diskuze). Ovšem musel jsem na tělese nechat konektor zřejmě od teplotního čidla, jinak mi to hodilo jinou chybu.
Chci se Vás zeptat na možné tipy na závadu.

Dále bych se chtěl zeptat, zda někdo ví, jak se vyhodnocuje stav nevyváženosti prádla v těchto "inteligentních" pračkách.
V servisním manuálu k jiné Samsung pračce jsem četl, že se vyvážení prádla vyhodnocuje přes tacho. Pokud by ale tacho bylo špatné, asi bych nepral vůbec, nebo ano?

Předem děkuji za odpovědi
hafca

#2 Příspěvek od hafca »

Moje zkušenost je taková, že ani autorizovaný servis si s tím neporadil. Sice to byl trošku jiný model Samsung F1045, ale jinak stejné. Prázdný buben jen s napuštěnou vodou to dokázalo vyvažovat i 10 minut. S prádlem se jí to většinou nepovedlo nikdy. A když náhodou ano, pak skákala víc jak stará Tatramatka. Šla po roce z domu.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“