lampove kombo

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
psychoxkps

lampove kombo

#1 Příspěvek od psychoxkps »

prosim, existuje lampove kombo co ma aj vystup?
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

Kazde jedno ma vystup, akusticky.
psychoxkps

#3 Příspěvek od psychoxkps »

som sa zle vyjadril.. ospravedlnujem sa.. viem.. nahravanie cez mikrofon je sekundarne riesenie ale ci maju lampove komba aj signalovy vystup neviem..
Dratak

#4 Příspěvek od Dratak »

Pokud výstup nemá, můžeš ho doplnit. Míval jsem elektronkový zesilovač se dvěma EL84 na konci, který jsme používali na kytaru a občas jsme na to s kamarádem hráli punk :lol: . Měl jsem to vyřešené tak, že z živého konce regulátoru hlasitosti (aby hlasitost nahrávky byla nezávislá na hlasitosti reproduktorů) jsem odebíral signál pro nahrávání. Přes jednu triodu z ECC82, kterou jsem měl zapojenou jako katodový sledovač. Tím jsem měl nízkoimpedanční výstup, ke kterému nebyl problém připojit tranzistorový magnetofon, klidně i přes delší kabel.
U hotového přístroje bych k dobastlení výstupu použil emitorový sledovač s tranzistorem, jednak kvůli minimalizaci zásahu do přístroje a také kvůli omezení brumu ze žhavení (u katodového sledovače může být problém s brumem při střídavém žhavení). Odběr proudu je minimální, takže si malé napětí pro tranzistor můžeš vytvořit srážecím odporem a zenerkou přímo z anodového napětí.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“