TOSHIBA T1000LE - blikání DC IN LED

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hafan

TOSHIBA T1000LE - blikání DC IN LED

#1 Příspěvek od Hafan »

Ahoj,
mám tento histroický notebook. Po připojení napájení se rozsvítí LED DC IN, po sepnutí tlačítka power pouze probliknout diodky: Power / CapsLock / Overlay a hned po té začne nepřetržitě blikat LEDka DC IN.
Na netu se mi nepodařilo najít nějaké řešení, pouze týpka který má 3 kusy tohoto typu se stejným problémem u všech.
Nějaké nápady ? Problém adapteru to není vyzkoušel jsem 2 různé.
Díky
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ze si vyskusal dva este neznamena, ze nie su oba vadne. Tiez moze byt zavada na nejakej napajacej casti vnutri.
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Třeba je tam podobně řešený powerboard jako u Acer WLMi 3xxx, tam bliká LEDka PWR IN například v případě, že v baterii odejde jeden článek a nabíjecí automatika si s ní neví rady. Ovšem počítač lze nastartovat, jen to blikání je otravné.

U Dell Latitude C8xx zase vadnou baterku hlásí dvoubarevně blikající LEDka dobíjení. Ovšem mám s ním jiný problém - při startu (i s novou baterkou) se nerozeběhne. Rozsvítí se LEDky indikující CAPS LOCK a SCROLL LOCK a po chvilce se celý noťas vypne. Tak na pátý až desátý pokus normálně nastartuje. Tento stav nastal ze dne na den a nemění se ani po výměně aku za nový, který v jiném Dellu chodí normálně. Také občas ohlásí během práce, že indikoval zdroj o menším výkonu, na to ale stačí vytáhnout konektor napájení a zasunout zpět a zase se chová slušně...

Řekl bych, že je chyba na PWR boardu (studeňák, přechodový odpor nebo velký ESR některého elektrolytu), ale zatím jsem to blíže nezkoumal.
Hafan

#4 Příspěvek od Hafan »

Nenapsal jsem, že jsem pro jistotu celý notebook odstrojil a připojil jen to co je potřeba pro provoz, takže i baterii. Baterií to nebude a oba zdroje jsou v pořádku, taky bych typnul na nějakou napájecí část na desce, ale co ? Babo raď ... :)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“