KOMUNIKACE HeadSet <=> HeadSet

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
selfcontained

KOMUNIKACE HeadSet <=> HeadSet

#1 Příspěvek od selfcontained »

Zdravím,

jako laik na problematiku elektro, bych se chtěl zeptat, zda se dá zakoupit aktivní zařízení, které by dokázalo propojit dva HeadSety (např.Obrázek) na vzdálenost do 20ti metrů. Nic podobného jsem na trhu s elektronikou nenašel, existuje podobné zařízení, nebo lze jej za nízké náklady vyrobit?

Děkuji všem za případné odpovědi.
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Nedá se koupit ? Co třeba tohle ?

http://www.armyvyprodej.cz/shop/telefon ... p-483.html
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Nevím, jak by si "tépátko" poradilo s headsetem s elektretovou mikrofonní kapslí a se sluchátky s impedancí 32Ω - ale plánky na netu najdeš, zkus pohledat "interkom do auta" nebo "interkomunikace pro motocykl". Je to jednoduchý dvojkanálový zesilovač s možností napájet mikrofon - každý kanál slouží ke komunikaci jedním směrem, sluchátka i když jsou stereofonní se zapojují jako mono. Dokonce si myslím, že v AR-PE zhruba asi tak rok a něco zpátky vyšel podobný nápad - podle fotek vmontovaný do nějaké "poupravené" Š-120...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
selfcontained

#4 Příspěvek od selfcontained »

Docela mě to pobavilo.

Při komunikaci potřebuji mít ruce volné (věřím, že existuje nějaké technické řešení propojení polního telefonu s headsetem, ale...). Byl bych rád aby se mi zařízení hodilo do spíše modernějšího pojetí obývacího pokoje. Tohle by se hodilo pro nějakého steampunk geeka. Vyzkoušel jsem už spoustu hesel pro vyhledávání takového zařízení, ale vypadá to, že jsem asi jediný na světě, kdo něco podobného hledá. Proto bych se zde rád dozvěděl, zda existuje nějaké technické řešení DIY, které bych s pájkou a cínem dokázal sestrojit.

Sice nerad ale musím se uchýlit k laickému schématu:

Donutils mě změnit obrázek na odkaz. Hill

Jde mi o to, zda se krabička s otazníkem prodává, nebo zda ji lze "jednoduše" sestrojit. Pokud by se na trhu vykytovalo i bezdrátové řešení, rád se o něm dozvím. Ale jak už jsem psal, nedokáži přesně slovně specifikovat takové zařízení.

Děkuji :wink:
selfcontained

#5 Příspěvek od selfcontained »

EKKAR píše:Nevím, jak by si "tépátko" poradilo s headsetem s elektretovou mikrofonní kapslí a se sluchátky s impedancí 32Ω - ale plánky na netu najdeš, zkus pohledat "interkom do auta" nebo "interkomunikace pro motocykl". Je to jednoduchý dvojkanálový zesilovač s možností napájet mikrofon - každý kanál slouží ke komunikaci jedním směrem, sluchátka i když jsou stereofonní se zapojují jako mono. Dokonce si myslím, že v AR-PE zhruba asi tak rok a něco zpátky vyšel podobný nápad - podle fotek vmontovaný do nějaké "poupravené" Š-120...

Moc díky, nakonec jsem se s tím schématem nemusel trápit.
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Mno, TP by se jistě dalo snadno upravit, kdysi jsme vyráběli "přechod" z elektretu na uhlíkovou vložku - šlo o náhradu uhlíkové vložky a fungovalo to skvěle.

Teď ale vážně - komerční produkty jsou pokud vím i s headsetem, poněkud dražší. specializují se na to firmy jako Phoenic, Axxent a podobně, taky jsou další pro motorkáře atd.

Já jsem na něco podobného měl bastl s pár trandy, MA151 jako limiter a MBA915 jako sluchátkáč. Dnes by se to dalo vymyslet jednodušeji a elegantněji, otázka je do jakého prostředí to chceš. Před časem jsem měl poptávku na interkomy pro multipařany, nakonec si koupili cosi z Číny.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Tak jsem to dohledal - je to Praktická Elektronika - A-rádio ročník 2009 číslo 8 stránka 20, jmenuje se to "Interkom do závodního automobilu". A smaž tu hrůzu, nedá se na to koukat - nebo ten obrázek aspoň zmenši, takhle to roztahuje zobrazení až kamsi mimo monitor...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Změnil jsem zobrazení plátna skoro v životní velikosti na odkaz.
Kdo chce, ať si tam klikne.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“