Rozvod v bytě
Moderátor: Moderátoři
Rozvod v bytě
1.Dělám rekonstrukci elektrorozvodu ve starém bytě.Původní rozvody jsou v trubkách (plech a papír,porcelán v rozích-asi tak 20tá leta).Je možné,z ohledem na revizi,protáhnout trubkami jen dráty?Kabel tam nedostanu.Samozdřejmě v barvách a průřezu.
2.Je vhodné táhnout souběžně koaxiální kabel od společné televize v domě a telefonní linku kde bude běhat NET?(Jsem ještě v zajetí analogu a nemám z toho dobrý pocit,ale hodilo by se to.Jak bude řešen TV rozvod ještě není jasné.
Dík za trpělivost
ORM píše:Vyřešeno.Protáhl jsem tam kabely.Šlo to.Jen malý trik.Původní dráty jsem naletoval na kabel a celý kabel jsem řádně namazal instalaterskou pastou pro montáž HT spojů."A ono to šlo"..jak říká klasik.
nojo, tos objevil ameriku
Dingo7 píše:....nojo, tos objevil amerikuto se totiž běžně dělá, že se kabely napojí na staré, nové se máznou pak to jede jak po másle
Pro toho, co to tím živí, pro toho to není nic nového. Kdy to nikdy nedělal, pro něj to je třeba ta Amerika. I tobě se může stát, že objevíš něco, co ostatní už dávno znají a používají.