Jedná se o nabíječku?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Chenzee

Jedná se o nabíječku?

#1 Příspěvek od Chenzee »

Ahoj, tchán mi vrazil do ruky bednu (že prý ji někde našel) a ať jen tak ze srandy zjistím, co to je. Dle mého by to mohla být nabíječka ale??? Co vy na to. Má to dokonce i štítek, ale dle vzhledu boxu (např. větrací otvory vrtány pravděpodobně od ruky apod.) soudím, že box sloužil něčemu jinému nebo to někdo trošku "vylepšoval".
Fotky jsou ke stažení tu: http://files.uloziste.com/1dbd82ec517a6eac/
Žádnej učenej z nebe nespadl ...
pavko3

#2 Příspěvek od pavko3 »

Ten štítek se mi jeví jako nepříslušný k zařízení, podle mě patří ke stykači.Podle vnějšku by to mohla být klidně nabíječka, ale bez pohledu na "střeva" to asi nikdo neurčí.
Dingo7

#3 Příspěvek od Dingo7 »

Tak tak, jako nabíječka to vypadá, alůe chce to vidět vnitřek. A štítek bude od stykače.
frpr666

#4 Příspěvek od frpr666 »

Mně se líbí ta rukojeť. Ta dřevěná část vypadá jako použitá z lopaty.
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

stitek je od stykace, takovy stary, bakelitovy, k nicemu nepouzitelny...
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#6 Příspěvek od PeteBurns »

8O ty brďo, tá bedňa už voľačo pamätá :lol: nie je tvoj svokor náhodou archeológ? :twisted:
bardot13

#7 Příspěvek od bardot13 »

Je to dělaná nabíječka .Podle ampermetru z nákladního auta stáří nejméně 30 let v ní bude pravděpodobně i selénový usměrňovač.Je to potřeba rozdělat.Také jsem podobné v té době stavěl.Diody byly drahé.
kbulda

#8 Příspěvek od kbulda »

termit256 píše:stitek je od stykace, takovy stary, bakelitovy, k nicemu nepouzitelny...

Ano, od stykače bedna je, ale v ostatním se mýlíš. Kdyby nové stykače byly dělané tak robustně a opravitelně jako tento typ http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1,
tak to by byla paráda. Stále je možno tento stykač koupit, náhradní cívku do něj také. To se o nových stykačích říci nedá. Výmněna cívky u tohoto stykače je otázka 3 minut, kontrola kontaktů také.
helios

#9 Příspěvek od helios »

Pravda. Takýto stykač funguje aj 30 rokov bez poruchy. Videl som ich mnoho vo výťahoch, kde zapínali hlavný motor. Ich umelohmotné náhrady v takej prevádzke nevydržali častokrát ani rok, ako prvé zvykli vytiecť výkonové kontakty... 8O
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Chenzee

#10 Příspěvek od Chenzee »

Díky za reakce :agree: . Vevnitř je poměrně velký transformátor, ta klička z boku ovládá běžec pohybující se po reostatu (ten je evidentně poškozen), ale nikde jsem neviděl usměrňovač. Pokud je v tom ampérmetru, tak by to odpovídalo. Děkuji za vaše příspěvky, docela jsem se u některých i zasmál. Zařízení bylo vráceno a uloženo do zahradního archívu k ostatním nálezům :lol:
Žádnej učenej z nebe nespadl ...
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

No tuhle nástrčku na 220 jsem viděl poprvé .
pepik9

#12 Příspěvek od pepik9 »

Tahle krabice se prodavala v 70-tejch letech, ale bez drzadla a der, byl v ni stykac a v te co mame doma je jeste tepelna ochrana.
termit256

#13 Příspěvek od termit256 »

http://www.elida.cz/cze/elektro/skupiny ... 4%8D_V.htm
ty ceny maji vpravde silene, podobne veci jsme meli problem prodat za 30,-Kc/kg.
Co se tyka kvality, osobni zkusenosti spatne. Patri to asi k takovemu "folkloru" nekterych lidi tvrdit, ze ty stare "poctive" vyrobene veci jsou mnohem lepsi nez ty moderni smejdy. Vzdyt je tam 3xtolik poctiveho materialu, musi proto byt zakonite lepsi atd...
Myslete logicky, pokud by tomu tak skutecne bylo, pouzivali by vsichni V13 a ne ty moderni smejdy.
Vymena civky u dnes bezne pouzivanych stykacu sestava v horsim pripade v povoleni 2 sroubku, v lepsim je to jen na zaklapnuti.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Zo starych vyrobkov uz su nepodarene kusy (a typy) davno vyhodene a ostali len tie podarene. S novymi to bude rovnake.
helios

#15 Příspěvek od helios »

To Termit 256:
Hovorím zo 40 ročnej praxe. Proste tie moderné sú poddimenzované. Keby sa vyrábali poctivo, výrobcovia a predajci by nemali také zisky, pretože jeden stykač by prežil minimálne 5 moderných, ušetrených. A o zisky ide v dnešnej dobe len v prvom rade... :?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“