Prohlížel jsem pod lupou spoje na šasi a studenej spoj tam není. Tak kdyby někdo věděl, rád bych ji vnukovi opravil. Tohle problikávání údajně signalizuje určitý typ závady, jenže anglicky neumím a překlad překladačem není na nic. Díky za každý tip.
Sony KV-29C1D, chassis BE-3D, naskočí a vzápětí vypne
Moderátor: Moderátoři
Sony KV-29C1D, chassis BE-3D, naskočí a vzápětí vypne
Prohlížel jsem pod lupou spoje na šasi a studenej spoj tam není. Tak kdyby někdo věděl, rád bych ji vnukovi opravil. Tohle problikávání údajně signalizuje určitý typ závady, jenže anglicky neumím a překlad překladačem není na nic. Díky za každý tip.
Dalším ochranným obvodem je obvod s tranzistory Q501,Q502,Q503, který hlídá činnost snímkového rozkladu. Při jeho výpadku se také na lince PROT objeví kladné napětí, které procesor vyhodnotí jako zmíněnou chybu ochrany.
Nejprve tedy ověř, že je na lince PROT skutečně kladné napětí a pak hledej, odkud se tam "bere".
A kontrola studeňáků lupou, byť sebepečlivější, není stoprocentní.
Linka PROT je název spoje, vedoucího na pin 2 procesoru, který svou úrovní H (logická 1) informuje procesor o zareagování ochranných (PROTECTION) obvodů.
Víc už ti poradit neumím.
A ještě k té demontáži - všechny kabely musí zůstat zapojeny. Pro servisní polohu (viz obrázek) mají dostatečnou délku.
- Přílohy
-
postup.png- (33.93 KiB) Staženo 138 x
http://www.uloz.to/6388870/sony-be-3d-et-pdf
A ještě detail, musí mít TV při zkoušení připojen signál? Kdosi mi říkal, že některé TV bez signálu vypínají. Ale to by nejspíš vypnuly do pohotovostní polohy a neindikovaly by závadu.
stasek píše:Nešlo by použít tohle? To mi stáhnout jde. Je to stejný šasi, ale typ TV neodpovídá.
http://www.uloz.to/6388870/sony-be-3d-et-pdf
A ještě detail, musí mít TV při zkoušení připojen signál? Kdosi mi říkal, že některé TV bez signálu vypínají. Ale to by nejspíš vypnuly do pohotovostní polohy a neindikovaly by závadu.
Ano, můžeš to klidně použít, je to stejné chassis.
Tv musí najet i bez signálu, protože musí dovolit pracovat s OSD.
- Přílohy
-
DSCF4734.JPG- (218.76 KiB) Staženo 132 x
-
DSCF4732.JPG- (282.62 KiB) Staženo 185 x
stasek píše:... Další věc je, že nevím, co to je KSŘ a linka PROT. No a asi poslední je to, že nevím, jestli se dá na zdroji měřit, (zapnout TV do sítě) když odpojím ty kabely, co překážejí vysunutí úplně z bedny (VN apod).
kokun píše:A nemáš ten zdroj +B pouze přetížený (z 99% koncem řádku)? Tomu by odpovídalo i to vypínání po náběhu.
Odpojit ŘKS a žárovková klasik-metoda![]()
Uživatel stasek se na mně (v tomto směru) obrátil s dotazem přes SZ. Myslím, že by bylo velmi užitečné (jak pro něj, tak pro jemu podobné - tj. "začátečníky"), aby dal souhlas k jeho citaci (a mé odpovědi) sem do vlákna - nechci to psát samovolně, bez jeho souhlasu (SZ by se mělo "ctít")