Vypalovčka NEC 4550A

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Vypalovčka NEC 4550A

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

Ahojte

Mnozí z Vás si vzpomínáte, jak u mého předchozího pc nešlo vypalovat na DVD-R SONY, vypalovačkou NEC 2500A tento problém se vyřešil instalaí nového Firmware.

Nyní mám jiný (novější pc) které jsem zakoupil vypalovačka opět NEC ale jiný typ (novější) již 4550A daná DVD vypalovat jdou v pohodě, ale nejde mě aktualizovat firmware na novější verzi, hodí to chybovou hlášku

nýbrž bych chtěl z této mechaniky vytvořit 4551A, protože lze ho tím naučit labelflas

http://www.diit.cz/dvd_rekordery/nec/nd4550.html

Pogram na flashnutí mam, jnomže mě nelze nadále spusti žádný ten firmware.

chyba viz screnn určitě dělám někde v něčem chybu. Poradtě máte někdo zkušenosti s tím labelflesh, mám jinou verzi boot fles která je v druhém okazu na google, (protože dotičný nepřidal odkaz) ta co mam já, funguje ještě přes přík. řádek.
Přílohy
Bez názvu.JPG
(21.98 KiB) Staženo 90 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Na to treba nejaky specialny postup s boot loaderom, ale na novsich verziach to uz nefunguje.
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Pise ti to ze sa nenasla mechanika ktoru sa pokusas flashnut(4551)-ten soft nieje hlupy,rozozna o aky typ mechaniky ide.A navyse to nieje len SW zalezitost,v mechanike ktora labelflash (lightscribe) podporuje je navyse detekcia medii. Takze sa s tym rozluc a bud rad ze ti to slape. :roll:
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CZJKP1 »

Ale tuto hlášku to napíše i když chci aktualizovat firware patřící k této vypalovačce tj. 1.09 4550A protože je tam daleko starší verze

Je napojená Jako slave, mam to zkust jí dát na master?

Netřeba citovat bezprostředně předcházející příspěvek celý. Citace vymazána.
Hill
Jiri_REZEK
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jiri_REZEK »

Také občas používám media typu LightScribe.Mechaniky které s těmito medii dokážou makat,tedy že Ti tam na druhou stranu vypálí vobrázek,mají navíc ještě jedno deteční čídlo,čimž je zajištěno přesné krokování motorku,aby ten vobrázek vypadal tak jak chce uživatel.Tím že tam nacpeš New-FirmWare,toto čídlo tím nenahradíš a maximální výslednej efekt bude ten,že z New-Paličky spácháš New-Mrtvolku !
EXA
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CZJKP1 »

To ale tato mechanika ty vobrázky neumí, ale je lepší horší nežli žádné

Ale naposledy jsem psal, že nejde aktualizovat za novější firmware (tarřičné verze) tj. napíše to stejnou chybu (od prvopočátku) když spustím NEC4550A.exe, myslím ž to nemá žádnou souvislost s tím, cos napsal

Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána. Používej konečně tlačítko Obrázek nad a pod vláknem!
Hill
hafca

#7 Příspěvek od hafca »

Bývalo to tak, že na změnu firmware musela být vypalovačka zapojená jako master a samotná na konci datového kabelu. Jinak to nešlo. To, že by měla být zapojená takhle nebo alespoň jako master se doporučuje i pro běžný provoz.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od CZJKP1 »

Jak jsem již psal, chci minimálně aktualizovat firmware z doposavadní verze 8 na verzi 9.01.

Když spustím firmware k 4550A tak to napíše uvedenou hlášku chybovou jak jsem posílal screen, když spustím 4551A chová se to stejně

zkoušel jsem to z jiného systému, mam na druhém oddílu ještě jedo os

zkoušl jsem to přepojit z dosavdního ,,masters,, na ,,slvae,, a ani tak to nešlo.

HDD v PC je připojen pomocí ATA serials, cdrom je připojená normálníma kšandama na konci kabelu.

Furt to píše stejnou hlášku
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od CZJKP1 »

pardon trochu jsem popletl ty verze
hafca

#10 Příspěvek od hafca »

Ještě jednou. Samotná vypalovačka na konci kšandy, nastavená jako master a na té kšandě už nic jiného! HDD na jiné kšandě. Jestli to ani tak nevezme firmware, zkus to od nejstaršího k nejnovějšímu. Někdy to mají tak vymyšlené, že si musíš projít všechny aktualizace. Jestli to neprojde ani tak, pak je na místě otázka která tu už padla, jestli je ten firmware opravdu pro tu tvojí páličku. Pak zbývá nějaký soft, který proleze celé PC a napíše co tam opravdu máš.

Edit
Cos teda poletl a jak to vlastně celé je?
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od CZJKP1 »

V minulém článku jsem napsal že chci aktualizovat z verze 8 na verzi 1.09 přitom verze 8 neexistuje měl jsem na mysli verzi 1.08 (rozumíme si?) prostě jsem uvedl blbost.

Nyní je to nastavené (jak to bylo) na master. Je to napojené na úplném konci té kšandy (tj nejdál od zakládní desky), na kšandě si myslím že nic více není, ponevadž nemá co, protože HDD je připojený na ATA serial(to je úplně jiný konektor) a žádné jiné mechaniky v PC nejsou (až na Floppy, ale ta má přeci jiné jiný kabel). Zkoušel jsem pro zajmavost spustit verzi 1.07 a 1.07 a nejde to samozřejmě také, stejná hláška stejný problém
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od CZJKP1 »

Jinak bych chtěl dodat že umístění disku HDD je psáno 0 a disk DVDRW je psáno také 0, je to správně
hafca

#13 Příspěvek od hafca »

Pak už zbývá jen to, co jsem psal na konci. Víc mě nenapadá.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od CZJKP1 »

Hafčo díky

Přehrál jsem to na 109, víš čím to bylo, já jsem začal od nejstaršího, což jsem si myslel že byla 107 ale ona předtím byla verze 106 což jsem nevědel.

pokusil jsem se o ten labelflash ale to jsem nerozjel

KDYBY JSTE MĚLI NĚKDO NĚJÁKÝ OVĚŘENÝ, FUNKČNÍ POSTUP JAKO UDĚLAT Z 4550A - 4551A"Labelfles, tak m ho prosím napiště

děkuju Jirka
hafca

#15 Příspěvek od hafca »

Hlavně, že se povedlo alespoň něco. Ten LabelFlash nejspíš nerozjedeš. V mechanikách bude rozdíl v HW i když jinak vypadají stejně.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“