Autoradio + ostatní elektrika

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dyzi

Autoradio + ostatní elektrika

#1 Příspěvek od Dyzi »

Nenašel sem přímo kategorii elektrika v autě a tak bych se rád zeptal zde... Mám suzuki baleno rv97 a při menším zapojování pár el. věcí se nějak pokazila elektrika. Nefungujou el. zrcátka, hodiny v palubní desce, zapalovač a ani rádio. pojistky sem kontroloval a jsou v pohodě nevím si stim moc rady a nechce se mi to davat do servisu kde necham za nejakou blbost prej az 6000 nenapadá Vás prosím nic co by s tím mohlo být?:( předem moc děkuju
kokun

#2 Příspěvek od kokun »

Dyzi píše:Nenašel sem přímo kategorii elektrika v autě a tak bych se rád zeptal zde...

Tak s tou sekcí ses skutečně netrefil - spadá to spíše sem: Auto - Moto technika :roll:
Honza - kokúň

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

To vypadá opravdu na pojistku. Měl jsi je vyndané nebo jsi je kontroloval jen tak ve skříňce? Další možnost je upadlá kostra, ale to není příliš pravděpodobné, protože by mělo alespoň rádio snahu pracovat, bývá totiž ukostřené i přes anténní kabel. No a třetí varianta mě napadá vadná pojistková skříňka, před pár lety na Hondě jsem měl pojistkovku plnou studeňáků.
Dyzi

#4 Příspěvek od Dyzi »

kokun: Omlouvám se sem tu úplnej nováček a moc se tu zatím neorientuju .

Philip_Fry: jo každou sem měl venku dokonce sem teď měl auto v servisu kuli brzdovým destičkám a tam sem řekl známému jestli se na tu a elektriku může jen mrknout co si o tom myslí a bylo mi vzděleno že pojistky sou v pohodě ale elektrika je v prčicích uplně a moc sem nepochopil co si pod tim slovem mam představit.
kokun

#5 Příspěvek od kokun »

Dyzi píše:kokun: Omlouvám se sem tu úplnej nováček a moc se tu zatím neorientuju.

Ano - to mně bylo hned jasné, nikdo ti za to uši neutrhne.
On už to některý z moderátorů přesune :wink:
Honza - kokúň

#6 Příspěvek od SERAFIN »

skus si vyhladat schemu elektriky a pozri sa či okrem poistkovej skrinky
nie je ešte další napájací modul,meral si napatie pred poistkami?
Philip_Fry

#7 Příspěvek od Philip_Fry »

Nj tak jestli to auto měl někdy v rukách nějakej náruživej domácí kutil, tak s tou elektrikou může být vcelku problém. :cry:

Leda opravdu zkusit sehnat schéma a hledat. Případně vyhodit ven pojistkovou skříňku a zkontrolovat, jestli je OK, jak už jsem psal, mohou tam být studeňáky například.
Dyzi

#8 Příspěvek od Dyzi »

Dobře zkusim tedy pořádně zapátrat zatim moc díky za ochotu všem :)
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Tak to vezmeme podle Swifta 97, myslím, že v Balíku jsou stejné barvy drátů, snad i pořadí pojistek.
Chybí ti zjevně šťáva na bílém drátu s černým proužkem. Ten vede z pojistky č.14 (15A). Na pojistku vede modrý drát s červeným proužkem od klíčku a je pod napětím jen v polohách ACC a ON.
Běžně tento spínaný plus napájí jen zásuvku zapalovače, rádio a podsvícení hodin, takže z něj máš připojená asi i ta zrcátka.

V každém případě si tě dovoluji pozvat mezi suzukářské posedlíky na http://www.suzukiclub.cz/ .

Vlákno přesunuto mezi vhodnější témata.
Dyzi

#10 Příspěvek od Dyzi »

supr zatím moc děkuji zítra či pozítří se na to vrhnu a snad to je ta závada ... Dále moc děkuji za pozvání to samozřejmě rád přijmu :) je to sice starší auto , ale mam ho velmi rád :) Hlavní myšlenka této zprávy je však poděkování předem :)
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“