BM546 - normál

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
WLAB

BM546 - normál

#1 Příspěvek od WLAB »

Koukám, že jedno mé téma o 546 už kamsi zmizelo, nevadí, mám další :D . Na mašině, co byl vadný mixer, nejde dostavit normál. Bohužel schéma mám k té druhé a normál je tam zjevně jiný (více součástek), dostavování zcela jinde. Takže mám dvě otázky:

1) je normální aby rozsah doladění byl asi +- 3 Hz? Ať točím trimrem jak chci, stále se pohybuju mezi 10 000 005 a 10 000 010 Hz. Normální mi to nepřijde, čekal bych tak 5 až 10x tolik... ale očividnou chybu tam zatím nikde nevidím. Jak to bylo u druhého si už nepamatuji, ale s dostavením tehdy nebyl problém.

2) Nemá někdo schéma? Eventuelně, neví někdo jaké byly rozdíly mezi BM546 s VQB displeji a BM546 s VQE dispeji. Ty displeje uvadím proto, že je to jeden z rozdílů mezi těmi přístroji, patrně kousky s VQE jsou nějaká dílčí modernizace.
de omnibus dubitandum est
jef111
Kontaktovat uživatele:

Re: BM546 - normál

#2 Příspěvek od jef111 »

Já mám ten s VQE, normál tam je stejný jako v čítači BM533 a BM520. Rozsah rozladění +-3Hz je jakýsi malý, ale 10x víc to určitě nemá být. Možná tak dvojnásobek. Na Tvém místě bych upravil hodnotu kondíku s hvězdičkou na schématu (pozici teď z hlavy nevím) a hotovka.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
WLAB

#3 Příspěvek od WLAB »

Ja myslim, ze +-30Hz by nebylo tak moc. Zvlast, kdyz ten normal startuje o vic vez 300Hz jinde (pred vyhratim). Jo zvysil jsem tu kapacitu, cimz ovsem vliv paralelniho trimru 12 pF jeste klesl..... Operace zmena kondiku ovsem = demontaz normalu = pekna pakarna....

Normal, co mam verze s VQE ma navic nejakou oddelovaci stage, filtr a termostat je s 723jkou, misto MA125? ?
de omnibus dubitandum est
jef111
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jef111 »

Pokud je správně nastavená teplota termostatu, je myslím vcelku jedno jak moc vedle normál startuje...

No a oddělovací stage je třeba v BM533, normál má tu standardní vysokou škatuli a je se starým MAA. Pak existuje modernizovaná verze z čítačů BM641, některých verzí 642 a 643, ta má menší škatuli a je se 723. Oddělovací stage jsem u tohoto normálu ještě neviděl.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“