Vánoce 2010

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Vánoce 2010

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

Štastné a veselé.... :)
Přílohy
100_2066.JPG
(130.47 KiB) Staženo 174 x
JirkaRCK
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od JirkaRCK »

Jestli jsou to takové ty svíčky, co hrají "rolničky rolničky" galvanicky napájeným integráčem, kterému žárovky tvoří předřadný odpor, tak se vůbec nedivím :lol:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Zastřelit. Ne výrobce, ale konzumenty těchto kýčů.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CZJKP1 »

rolničky rolničky nehrají to vůbec nehraje to se jen mění druhy jak to má blikat či neblikat, kdyby to šlo zrušit, to už není první výbuch v mých rukou, ještě že máme nové pojistky
Banda

#5 Příspěvek od Banda »

Šťastné a veselé lidičky.
Tak hlavně že se nikomu nic nestalo a pro ostatní je to dobré varování.
Mira80
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mira80 »

kdyby nekdo vedel, jak tuhle krabicku nahradit nejakou spolehlivejsi...
Klídek chlapi, to je nulák
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od CZJKP1 »

Banda píše:Šťastné a veselé lidičky.
Tak hlavně že se nikomu nic nestalo a pro ostatní je to dobré varování.

to máš pravdu, to je! Protože se nám to stalo po druhé, to byla pro změnu tehdá taková ozdobná koule, koupená za 50,- To byla stejná rána, menší blesk a pojistky až venku.

Jinak na foto je vidět na ohořelé krabičce prasklina, ta vznikla právě při ,,dálo by se nazvat explozi,, při krátkém spojení...

DĚKUJEM MOC
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od CZJKP1 »

Mira80 píše:kdyby nekdo vedel, jak tuhle krabicku nahradit nejakou spolehlivejsi...

Myslím, že jsou všechny stejné srágory, venku máme hada, který nebyl nejlevnější, ten má vše gumové zaisolované, ale taky se tam dostala asi kapka vody, něo odešlo, a fungují jen asi dva kvalty..

1.problém, špatné pájeni, drátky jsou odisolované od DPS půl centimetru

2. problém, schází ,,svorky proti vytržení,, při manipulaci se odisolované drátky híbou vedle sebe, mohou se kdykoli spolehlivě dotknout.

Pokud Vám tato krabička funguje, tak věřím, že se jiskry nevyhnete, radši dát mezi vidlici + krabičku nějákou tavnou trubičkovou pojistkudo 1A, ale ani to nikoho neuchrání.....

Jinak co se týče mých světélek, do popelnice neputují, zlikvidoval jsem veškteré odbočky, a vše zpájel za sebe.. Jenomže odpočky tvořících tak cca 1-2m + řekněme, že jsem i něco spřetrhal. měli dost K.O žárovek, tak jsem vzal tu hlavní nejdelší část, změřil, koukám že o.k

Takže mě vzniklo 44 žárovčiček, jebnul jsem do ovodu 2cm odpor K12, kupodivu anichž bych něco počítal, jsem to trefil perfektně, neboť žárovky svítí o kapánek méně, než před explozí, což jim spíše prospěje

Tak doufám, že dobudoucna nebude ten odpor se pálit....
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od CZJKP1 »

po opravě, již bez krabičky, s 2cm odporem K12, a 44 žárovičkami.

Největší sranda byla, když po nahožení jističů mamka přinesla ty staré zlaté československé ,,žárovičky,, co se šroubovaly /bylo více provedení/ ty jsem zapojil a šli, mamka je nainstalovala a oni jen blikly, to jí pěkně dostalo :D .. tak sem vyměnil žárovku, ty ještě naštěstí mám, protože jsme měli tyto řetězy dva, a jeden sem tehdá byl doncen také zlikvidovat (respektive ze dvou jeden). Protože jedna obdobná žárovička stojí okolo 20cky, asi je čínanéé neznají

Pro plnou velikost, kliknout na náhled
Obrázek

Obrázek

Obrázek

nejde mě to hodit sem, jako přiložení, nevím proč, stránku nelze zobrazit - chyba 400 apod....
Mira80
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mira80 »

no, prvne jsem vymenil tu silenou privodni snuru za normalni flexosnuru, trochu jsem upravil ty vystupy,presne jak pises. ALe je mi lito vyhodit ty zarovicky jako takove, ktere funguji vsechny a jsou pomene hezke, zadna divocina. A nejvic se mi libi ten efekt postupnecho prechazeni z jedne vetve na druhou bez ostreho blikani
keemo

#11 Příspěvek od keemo »

My sme kupili tento rok tie ledkove,ako som v inom vlakne ukazoval ten "atyp".tiez by som privodny kabel vymenil uz len kvoli dlzke ale potom sa mi to nemmesti do krabicky v ktorej to je uskladnene...ta vidlica co je na tom je skutocne minimalisticka...
Mira80
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Mira80 »

me loni zaujalo toto, ze jsem neodolal
http://www.osram.cz/osram_cz/DOMCNOSTI/ ... index.html
zajimalo me jak to maji udelane, tak jsou to RGB LED, kde kazda ma v sobe cip na meneni barev. Jinak dilensky je to hezky udelane, hned na zacatku je trafo na 24 V s dvojitym krytim s krytym konektorem, a cele je to na 24 V..akorat teda ta cena...ale zas je to OSRAM

Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od CZJKP1 »

Mira80 píše:no, prvne jsem vymenil tu silenou privodni snuru za normalni flexosnuru, trochu jsem upravil ty vystupy,presne jak pises. ALe je mi lito vyhodit ty zarovicky jako takove, ktere funguji vsechny a jsou pomene hezke, zadna divocina. A nejvic se mi libi ten efekt postupnecho prechazeni z jedne vetve na druhou bez ostreho blikani

Tobě se to stalo taky? Nebo jen předcházíš tomu, aby se to stalo???, no je potřeba pořádně to přepájet, a nejlépe ,,přikápnout,, ty kabely k tý krabičce ,,něják,, aby se volně nehýbay až z DPS dyž člověk s tím manipuluje

Jinak k těm, s těma tranďáčkama mám největší důvěru, takové máme jen asi dvoje, myslím že jsou venkovní, s těma zdobím altánek.... A taky smrk
Mira80
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Mira80 »

predchazim :) jsme kupovali jeden rok narychlo a nikde uz nic poradneho za rozumne penize nebylo, tak jsme vzali toto a to bylo prvni nez to slo na stromek..preletovat, vymenit snuru, tavnym lepidlem zajistit vystupy. No a samozrejme neprovozovat bez dozoru zejo..
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“