pretrhly kabel od nabijecky

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vinca

pretrhly kabel od nabijecky

#1 Příspěvek od vinca »

ahoj, chtel se zeptat na radu, mam zdroj na notebook a od zdroje ke konektoru ( 19v 3.4A) je pretrhly kabel. Jde to nejak opravit? opravuje se to nejak? jsem hledel jak puk, kdyz vede jeden drat a ten je obaleny druhym. Jeste me napada moznost rozdelat zdroj, ale je to zalisovane a nevim, jestli to vydrzi, kdyz ten plastovy obal "rozlousknu" a ze bych ten poskozeny kabel zkratil a priletoval do zdroje.
Přílohy
P1070812.JPG
(24.24 KiB) Staženo 64 x
P1070809.JPG
(23.78 KiB) Staženo 74 x
P1070808.JPG
(22.76 KiB) Staženo 75 x
Banda

#2 Příspěvek od Banda »

Spájet a zaizolovat.
Yarda1

Re: pretrhly kabel od nabijecky

#3 Příspěvek od Yarda1 »

vinca píše:....jsem hledel jak puk, kdyz vede jeden drat a ten je obaleny druhym....

Pokud problém takto formulujete, je jasné, že o elektrice víte akorát to, že když strčíte hřebík do zásuvky, někdy dostanete ránu. Tak se obraťte na někoho, kdo tomu alespoň trochu rozumí a pro něj by to měla být hračka.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

A ne zkrátit , ale prodloužit . Jedním z důvodů překroucení kabelu je to , že je kabel krátký a pak zvláště dobře kabel upadne v tom kousku mezi konektorem feritem . Pokud by byla nutnost rozlousknout zdroj , tak pokud jsi majitel a ne cimprlich , tak se případná prasklina jinde než ve spoji zalepí . Poslední lenovo držel fest . Musel jsem do svěráku pevně sevřít těsně pod spojem a do spoje několikrát dokola nabušit dláto .
SERAFIN

#5 Příspěvek od SERAFIN »

Ten zdroj sa dá rozobrat treba to stlačit a dostat sa medzi spoj a potom ako konzervu s citom dookola otvorit ten kábel odštiknút v mieste,kde nie je poohýbaný.Rozobrat zroj pod plastovým krytom býva tieniaci kryt dostat sa k plošnému spoju odcínovat odlomený kus,vytiahnút kábel z priechodky vsunút ten odtrihnutý asi 1cm od konca nožom orezat na opletenie to je - pól, stredný vodič je + pól vodiče ocinovat a pricinovat na povodné miesto na plošnom spoji pre istotu si to premeraj zložit a je to.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Banda píše:Spájet a zaizolovat.

Toto je najjednoduchsie riesenie. Na izolaciu pouzit zmrstovaciu buzirku.
vinca

#7 Příspěvek od vinca »

chlapi, dik za reakce, kdyz jsem uvazoval, ze bych rozebral zdroj, tak stejne by byl ohodne kratky kabel, protoze svina kralik to prehryzal zrovna uprostred mezi zdrojem a konektorem, spojil jsem hodne kablu od zehlicek, vysavacu, kablu v aute pomoci smrstovaci buzirky, ale jeste jsem nikdy nespojoval drat - vnitrni izolace a ta vnitrni izolace je obalena dalsim dratem, tak proto jsem se ptal.
Přílohy
kabl.jpg
(27.3 KiB) Staženo 86 x
vrky

#8 Příspěvek od vrky »

Takže je to podobné koaxiálu? To bych neřešil. Každý vodič bych zaletoval a přez každý bych natáhl smršťovačku a celé bych to dal taky do smršťovačky. Akorát ta smršťovačka má nevýhodu že je tvrdá a neohebná.
vinca

#9 Příspěvek od vinca »

presne tak je to jak koaxial. Ten vnitrni drat bude v pohode pripajet+smrstovacka, ale ten vrchni drat ( jako "stinovaci") ten bude horsi, protoze toho dratu je slaba vrstva a hodne se lame, zkusim se s tim poprat:)
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Droty vonkajsieho plasta presun na jednu stranu a zatoc dokopy - vznikne lanko, s ktorym sa uz pracuje lahko.
vinca

#11 Příspěvek od vinca »

opraveno:) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“