NTB a brum reprobeden
Moderátor: Moderátoři
- PCmaniac99
NTB a brum reprobeden
fci hledat jsem zkoušel
mám problém s připojením NTB k aktivním repro.
Měl jsem zapojené 2x bezdrát mikrofony senheiser, 2x CD přehrávač pioneer CDJ 400 do mixu (už nevím kterej) a z mixu do 2x aktivní repro JBL EON 515
vše funguje krásně bez extra šumu a brumu až do chvíle kdy jsem připojil NTB. Když jel NTB z baterie tak bylo vše v pořádku ale po připojení el. zdroje to žačalo bručet. Vše bylo napájeno z jedné zásuvky. existuje způsob jak se zbavit onoho brumu? Napadá mě jen oddělovací trafo ale to mi příjde zbytečně drahé, dal by se zdroj od NTB nějak "upravit"???
Děkuji za odpovědi.
- PCmaniac99
Při špatné filtraci na primáru by snad bručet mohl, ale není to pravděpodobné, můžeš to vyzkoušet s jiným zdrojem. Vadná filtrace na výstupu zdroje by hvízdala.
Vedeš signálové kablíky zvlášť a co nejdál od síťových?
Jak to máš napájené z jedné zásuvky? Prodlužovačkou s vícezásuvkovou koncovkou a z ní napájené vše, nebo máš bedny připojené z rozdvojky v zásuvce a ostatní spotřebiče zapojené sice z téže rozdvojky, ale až za prodlužovačkou?
Nemáš k tomu připojené ještě něco, co by mohlo být uzemněné jinde?
- Philip_Fry
- PCmaniac99
TO Philip_Fry: špatný propojovací kabel by se projevil snad i jinak a nejspíš by se projevil nehledě na to jestli je NTB napájen ze sítě či není. NTB je do mixu připojen propojovacím kabelem 3,5mm stereo JACK > 2x mono 6,xmm JACK a zapojen do "stereo šavle" uhnilej PE vodič ve psovi nevylučuj ale toho psa používáme pořád a bez problému...
- PCmaniac99
- Philip_Fry
To, že používáte psa pořád ještě neznamená, že je v pořádku. Pracuju mimo jiné pro jednu zvukařskou firmu a vadné kabely (zejména vytržené vodiče v konektorech) jsou při častém používání běžnou záležitostí.
Mimochodem, problémy s NTB jsou také na denním pořádku a proto podobná zařízení v praxi připojují vždy přes di-boxy.
Jinak bručící notebooky se dají velmi snadno vyřešit, ale vzhledem k tomu, že je to zásah za určitých okolností ohrožující zdraví a život obsluhy, nebudu uvádět detaily...